Göteborg Da Matteo Torrefazione café, butik o rosteri

theseal

Kaffeterroristen
ÅÅÅÅHH!!! jag kan knappt hålla mig så spännande är det.Får helt enkelt åka dit på Lunchen och browsa lite, testa clovern...
 

theseal

Kaffeterroristen
kort-rapport från dagens besök:

Clovern, spännande och smakrik.
Pers blend #1 V2.0 som blandades ihop medans vi åt sallad i
a) mezzo, mild och smakrik
b) enkel, mycket smakrik och fruktig utan att vara syrlig. Bästa på hela dagen!

Per hade rostat i Lördags så kaffet var fortfarande lite ungt, men spännande. En klar avikelse från de ofta mörka och överextraherade kaffen man kan få på många andra ställen..

Kul pratstund med både Per och Torkel, och lite kaffeskvaller kom fram.
 

selanderm

Well-known member
Ett litet tillägg, då jag var med. :cool:

Clovern var cool, lite vad man hade förväntat mig i "deathstar canteen" eller uppe i Enterprise.
Mycket zzzz.... biiip.. klonk.. eeeenk.. flush.. voila -> kaffe!

Smaken då.. jovars vi provade en AA kenyan.
God, kul att ha testat.

Pers blend var mkt god.

Som sälen antyder så blev han skitnöjd med sin solo.
Ville inte ha en tredje fix, så jag passade.

Kul ställe dock men passa er för kaprisen som dom smyger ner i salladen..
livsfarlig.
 

MrBean

Well-known member
Håller med om att Clovern kaffe-flush...känns som hämtad från Enterpise, förutom sump-skrapan... känns väldigt Flintstone i sammanhanget ;)
 

frippe79

Active member
110.000 ??
Låt oss hoppas att det var Lire eller nån annan trevlig valuta.

Ska man köra ekonomin i botten, så ska det göras med stil?
 

Camera IT

Well-known member
Måste erkänna att jag är så nyfiken på clovern att bara tillfredställa nyfikenheten skulle vara värt resan.
 

Molarin

Well-known member
Har gjort två mezzo/espressino på Pers blandning och det blev helt ok. 30 sek och 3,5-4 cl enligt herr rostares rekommendationer.

Lite gräsig smak. Tyglad syrlighet. Jag saknar lite fyllighet (Moaff-känslan!) men den ska nog gå att pressa fram. Återkommer i ämnet.
 

plind

Well-known member
Återbesök idag och det blev en hel del kaffe...
Började med en Cappu+grillad macka, gott!

Därefter blev det en dubbel på deras egen blandning; Ojojoj den var syyyyrlig!
Därefter blev jag övertalad av den trevliga baristan att testa den däringa "clovern". Hon bryggde en kopp gjord på en Brasiliaböna; Rund,fyllig och mild.
Ingen syra. För att stilla nyfikenheten bad jag henne brygga en espresso på samma böna.
Nu kom det syrliga tillbaks igen om än inte i samma omfattning som i blandningen.
Inte min "cup of tee"..... Undrar om LaMarzockon var rätt inställd vad beträffar kokartryck och temperatur? Har aldrig smakat ett så syrligt kaffe förr!
Var tvungen att köpa med mig lite råkaffe av Brassebönan och prova själv...
En eloge till den trevliga och tjänstvilliga Baristan:)
 

plind

Well-known member
Lite bilder från gårdagens besök tagna av fikakompisen "PA".

Damatteo4.jpg


Fyrklöver

Damatteo2.jpg


Prova den här oxå!

Damatteo5.jpg


Lite yr i mössan efter all koffein..
 

knasper

Well-known member
kul plind:D Jag har bara hunnit med en snabb titt och en clover-test men i min värld så är da Matteo torrefazione den ultimata ungdoms(gubb)gården. Kaffenördens våta dröm! Kan jag få tillbringa min semester här? Helt klart skall nästa besök ske en onsdag, jag förstod att det var den mest troliga rostdagen - kanske vi ses någon gång?
 

Faktor

Well-known member
Jag är lite nyfiken på vad det står på lappen där "Jag är en trumrost ..." Kommer ni ihåg detta?
 

plind

Well-known member
Brassebönorna är nu rostade och avsmakade hemma med gott resultat. Rund och fyllig med tydliga choklad och nöttoner. Ringa syrlighet.

PICT4540.jpg


Tog med mig kaffet till DaMatteo, både lite malet och hela bönor. Fylld av förväntan lät jag baristan brygga en dubbel av det färdigmalda.
Nix pix, endast några droppar orkade igenom innan maskinen kvävdes...
Nytt försök med mindre kaffe och minimal tampning.
Nu blev det iallafall en ristretto! Smakar på den och kan tyvärr konstatera att den runda mjuka fylligheten från hemmamaskinen ersatts av något betydligt tunnare med markerad syra...
Nytt försök med hela bönor och lite grövre malning.
Nu rann det ganska fint och en dubbel blev färdig på 20-25s. Bättre men fortfarande inte bra.

På väg därifrån slank jag in på Magasin11 och provade en singel J/N Isola.
Det fanns fortfarande lite färdigmalet kvar av min Brasseböna så Karin bryggde en dubbel av det som rann helt perfekt. Samma kaffe som helt kvävde DaMatteos maskin, skumt!
På båda ställena är det LaMarzocco maskiner.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,725
Medlemmar
19,366
Senaste medlemmen
Peter Bohmelin
Topp