Behmor rostaren

Mayhem

Well-known member
japp då har jag lagt upp hur jag rostar i en Exel fil.
tanken var att vi skulle lägga till våra rostningar i filen. men jag inte kommit på hur jag skall göra på ett smidigt sätt.
Om du menar att övriga människor här skulle fylla på med mer information känns Google Spreadsheet bra mycket smidigare.
 

Gholam

Well-known member
nix tider är den jag ställer innan jag startar

vad menas med 13+1 min?

Att jag lagt till en minut efter start. På det viset ska man kunna modifiera specifika etapper i profilen. Egentligen lade jag till minuten omkring 1:a cracken, dvs förlängde slutfasen. Men riktigt så många detaljer kan vi nog inte ta med i en tabell, eller?
 

Maestro Andreas

Well-known member
Jorå!! hej på er länge sen jag var inne här tiden bara flyger fram. Angående min lampa om det är någon som fortfarande undrar så gick frakten från uk alldeles utmärkt. Allt gick på garanti och jag betalade inte en krona för det hela, desutom så fick jag två lampor så nu kan jag se när jag rostar och slipper bråka med min dotter om vem som behöver ha ficklampan mest för stunden. Keep on roasting...
 
C

crema

Guest
Har uppdaterat spreadsheeten med ännu en Guatemala.

trevligt
ser att om du använder samma profil på samma kaffe så skiljer det rätt mycket i tid mot vad jag använder undra om det är jag som kör väldigt mörkt (ser inte så ut på bönorna när jag jämför med köpe bönor) eller om det är rosten som skiljer sig
 

Gholam

Well-known member
Det kanske är rosten eller väggspänningen. Hos mig är det 230V. Hursomhelst kom det senaste batchen 20s in på 2:a crack. Mörkare än så vill jag nog inte rosta dem. Men måste tillägga att jag föredrog den här sista batchen framför den förra.
 

Gholam

Well-known member
Uppdaterat listan med en El Slavador Bourbon. En COE dessutom. Synd and rostaren är så "ivrig" så att rosttiderna blir så korta. 1:30min är verkligen skandalöst! Men det här är i standardkonfigurationer, dvs den angivna vikten är densamma som den faktiska vikten. Vidare har rosttiden inte ändrats under gång. Jag vill lära känna rostarens grundfunktioner innan jag börjar tumma på dem. Vad jag kan konstatera så här långt är att rosttiderna är oacceptabelt korta.
 
C

crema

Guest
om man kollar på El Slavador Bourbon så det ända som skiljer är att du väljer ett program,
vi har samma vikt och samma profil.

har du provat att skita i programet?

jag skulle vilja höra lite andra röster kan det vara i programet som det skiljer eller är det så att maskinerna skiljer så mycket åt.
 

eulerrow

New member
Uppgradering

Det tog ett tag att läsa igenom hela tråden, men det var kul att läsa från förväntningarna till daglig användning.

Nackdelen är förstås att jag måste själv skaffa en rost, och det lutar mot en Behmor. Ni som har den - är ni nöjda? Jag använder själv varmluftsugn. Resultatet är inte jämt nog och eftersom köksfläkten inte är vid ugnen så ryker det ganska mycket.

Först lutade jag mot iRoast, men den är slut hos tillverkaren. Antingen är den jättebra eller så har de problem med den. Dock verkar Behmor något seriösare.
 

Gholam

Well-known member
Det tog ett tag att läsa igenom hela tråden, men det var kul att läsa från förväntningarna till daglig användning.

Nackdelen är förstås att jag måste själv skaffa en rost, och det lutar mot en Behmor. Ni som har den - är ni nöjda? Jag använder själv varmluftsugn. Resultatet är inte jämt nog och eftersom köksfläkten inte är vid ugnen så ryker det ganska mycket.

Först lutade jag mot iRoast, men den är slut hos tillverkaren. Antingen är den jättebra eller så har de problem med den. Dock verkar Behmor något seriösare.

Behmor är seriösare genom att man kan köra större kvantitéer, är tystare och har mindre rökutvekling men samtidigt har man mindre kontroll över temperatur och profiler. Skulle jag välja på nytt så skulle jag titta närmare på Genén. Men man ska inte glömma att Behmoren har ett lägre pris.
 

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,721
Medlemmar
19,364
Senaste medlemmen
Knivmackan
Topp