Är ditt hemrostade godare än "köpkaffe"?

Är dina hemrostade bönor godare än färdigrostade?

  • Ja, mina egna bönor är godare än de köpkaffen jag har smakat hittils.

    Röster: 29 34.5%
  • Nej. Och tvivlar på att jag kommer att lyckas bättre än köpkaffe.

    Röster: 6 7.1%
  • Nej, inte än. Men mina egna bönor kommer att bli bättre. Bara jag får till det så...

    Röster: 14 16.7%
  • Jag rostar inte kaffe än, men jag vill/ska göra det i framtiden...

    Röster: 17 20.2%
  • Jag är inte intresserad av att rosta alls. Jag tänker köpa färdigrostade bönor, det är min melodi.

    Röster: 18 21.4%

  • Totala väljare
    84

Chilhuacle

Well-known member
Håller fullständigt med dig cango.

Jag gör inte heller anspråk på att vara nån mästerrostare, men jag försöker göra kaffe som smakar riktigt gott på min maskin. På min maskin så blir det godare och mera rätt enligt min smak. Det hemmarostade slår oftast mauro de luxe och har regelbundet blivit bättre än montano. Att det för min del är det ett roligt sätt att variera min espresso/cappucino säger sig själv. Och så kan man utveckla sitt kaffeintresse utan att det kostar skjortan.

Skulle gärna själv uppgradera maskinen men det får vänta till den gamla brakar ihop/jag blir rik/hittar ett kap på blocket.
 

Janne66

Active member
Jag fick kryssa för "Nej, inte än..." alternativet, även om jag nu tycker att min rostning av mina etiopiska råbönor blev bättre än de färdigrostade jag köpte där.

Vore kul att köpa samma bönor och sändning av något medelbra märke som både råbönor och "fabriksrostade" för att kunna jämföra på riktigt.

Idag blir det i alla fall att rosta mina 50-tals Javabönor, och de kan bli svåra att jämföra med fördigrostade ;-)
Så idag vinnar jag!

Ha en bra kaffehelg!
 

kit_brenner

Well-known member
Jag kryssade i "nej inte än...". Det som jag dock tycker är intressant är att jag har godare kaffe över tiden. När man köpte ex Mauro de Lux på påse så var det inte speciellt gott sista två veckorna . Nu rostar jag i mindre mängder och dricker aldrig kaffe som är äldre än två veckor, så lägstanivån har definitivt blivit högre och lika gott sista shoten.

Sedan är det ju ganska kul att jag aldrig riktigt vet vad jag får då mina rostningar tenderar att bli lite inkonsekventa... Dock så måste det tilläggas att tillfredsställelsen är ännu högre de (få) gånger jag fått till god-shots med det egenrostade än när jag fått till desamma med köpekaffe! :)
 

cango

Well-known member
...Nu rostar jag i mindre mängder och dricker aldrig kaffe som är äldre än två veckor, så lägstanivån har definitivt blivit högre och lika gott sista shoten.

Sedan är det ju ganska kul att jag aldrig riktigt vet vad jag får då mina rostningar tenderar att bli lite inkonsekventa... Dock så måste det tilläggas att tillfredsställelsen är ännu högre de (få) gånger jag fått till god-shots med det egenrostade än när jag fått till desamma med köpekaffe! :)

håller med.
Sen kan man lägga till att det är kul att blanda olika bönsorter, och att (i mitt fall i alla fall) alltid blir lite olika mängder kvar av det man köper, och detta medför att man kanske inte alltid kan hålla samma blandning hela tiden.
I min sista blandning hade jag lite extra Peru-kaffe, vilket gav en blommig smak till det hela som jag inte märkt av tidigare (då mängderna varit mindre)
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,724
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp