Martin_Blomberg
Well-known member
Jag har försökt söka men inte lyckats hitta en rakfram beskrivning av vilka parametrar som man kan jobba med för att påverka slutresultatet i koppen (espresso alltså).
Typ:
1. Malningsgrad på bönorna.
2. Preinfusion (vad är det?).
3. Tryck i bar
4. Tiden som vattnet rinner genom kaffet (är det det som kallas extrahering?)
5.???
.
.
n.???
Kan nån vänlig själ hjälpa mig med att skapa listan på parametrar som man kan jobba med när man skall experimentera fram den bästa smaken på en espresso?
Typ:
1. Malningsgrad på bönorna.
2. Preinfusion (vad är det?).
3. Tryck i bar
4. Tiden som vattnet rinner genom kaffet (är det det som kallas extrahering?)
5.???
.
.
n.???
Kan nån vänlig själ hjälpa mig med att skapa listan på parametrar som man kan jobba med när man skall experimentera fram den bästa smaken på en espresso?