om man utgår ifrån att folk luras (t ex genom att sälja fruset under förespeglingen att det är färskt)
och då utgår jag från att när de bryter en enkilos eller femkilos påse så fördelar de den i mindre portioner och fryser ner alla portioner utom den/de portioner som de skickar iväg samma dag. Resterande portioner plockar de väl ut från frysen allteftersom de får beställningar.Vid frysförvaring uppnås ändå bra hållbarhet
såvitt jag kan bedöma har det ompackade jag köpt inte varit fryst, men det är möjligt att jag bara haft tur.
Dessutom vill jag poängtera att vi INTE fryser ner kaffe som vi sedan säljer!!
Varför inte? Om det är det bästa sättet att förvara kaffe i en bruten förpackning så borde Ni väl frysa kaffet?
Och det verkar det ju vara eftersom Ni förespråkar att man fryser kaffet, varför skulle Ni annars ens påpeka något om förvaring i frysen?:huh:
Frysförvaring kan med framgång användas för att bibehålla kaffets egenskaper vid längre förvaring och framförallt när kaffet har blivit malet.
OK. Vi får verkligen hoppas att ingen köper hela bönor för att sedan mala de med sin kvarn och därefter frysa ner kaffet för långtidsförvaring. Vitsen med att ha en kvarn och att köpa hela bönor blir liksom lite bortkastat då...:huh: