Varför E61 maskin eg. ?

Marv

Well-known member
Vad är eg. en lämplig kvarn till min Gaggia Classic? Rimligtvis borde jag kanske köpa någon kvarn som matchar min maskin då istället till att börja med.
Är det bara Rancilio Rocky doserless som gäller då?

Rocky eller Demoka 203 eller Mazzer eller vad nu plånboken tillåter.
Jag har gått från Gaggia MM till Demoka 203 vilket var ett enormt steg, därefter till en Rossi RR81 vilket var ytterligare ett lyft om än inte lika stort som mellan MM och demokan.
En bra kvarn kommer du ha enormt mycket nytta av....
 

Agathorn

Well-known member
Rocky eller Demoka 203 eller Mazzer eller vad nu plånboken tillåter.
Jag har gått från Gaggia MM till Demoka 203 vilket var ett enormt steg, därefter till en Rossi RR81 vilket var ytterligare ett lyft om än inte lika stort som mellan MM och demokan.
En bra kvarn kommer du ha enormt mycket nytta av....

Jag är lite såld på Mahlkönig Vario pga att den verkar smidig med timer/dosator och väldigt lite spill. Och det faktum att den är liten är väldigt tilltalande också. Lite plastig iofs enl. bilderna.
 

MattiasBacklund

New member
Rätt idiotiskt med så mycket järn för hemmabruk. Ha varit nöjd med en beg Krups för 350 kr på blocket i många år, men nu jag köpte jag en iallafall eftersom jag är kaffenörd och inte får ha en Harley i köket för min kvinna. J

OBS detta är lite satiriskt, jag älskar min nya maskin. Jag är helt såld på all krom och kilo järn. Det mest idiotiska är tevattenkranen, som tar vatten från ångtanken, dvs typ 120 grader? Alla te-nördar vet väl att tevatten inte heller får vara över kokpunkten? Effektmässigt lika idiotiskt, att ha 2000 w oisolerad tank värmer upp mitt kalla kök, men är det miljötänk med detta effektslöseri? Såklart inte. Ja kaffet blir godare, du får ut all smak ur bönorna, men för mig handlar det lika mycket om snygg Krom och Järn i köket. Jag skulle vilja se en E61 maskin i icke värmledande mtrl. Om vattnet går i totalisolerade rör och vattnet inte behöver värma upp metall överallt så skulle vi kunna göra en kaffe utan 1 tim uppstartstid. Jo jag vet, den ska stå på hela tiden. Grattis el-leverantörer!
 

hne

Well-known member
Det finns isolerade kokare och min maskin är uppe i temperatur på en halvtimme. För övrigt görs E61-gruppen av mässing, inte järn :p
 

Turbo-Fredde

Well-known member
Jag bytte från Gaggia classic till en Isomac Tea E61.
Mitt byte bottnade i massor av Latte, alltså mycket skumning och började tröttna på gaggian.
Men märkte ganska snabbt att espresson blev betydligt bättre eller hur det nu var i början.
Tog som vanligt en stund att vänja sig vid ny maskin.
Men när vi blev vänner ordentligt så märkte man absolut större skillnad mellan olika kaffe sorter, innan blev det mesta "ganska" bra.
Men med E61 blev det riktigt bra eller väldigt illa.

Men för at få nytta av en dyrare maskin så är en kvarn ett måste skulle jag vilja säga.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,724
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp