Jag är ny på detta...
Första gångerna var pucken torr efter att jag kört maskinen, men då var det för grovt malet, så jag provade lite fram och tillbaka med malning och olika hårt press med tampern. Nu tar det 20 sek att få ur en dubbel och med lite (vad jag tror) lagom tampering...
Det smakar ganska bra (men jag har inte börjat köra "fin"bönorna ännu), fast jag tycker det är lite för "brännt" (kan bero på bönorna...?)
Så hur får man en torrpuck? För det "ska" väll inte ligga lite vatten uppepå när man tar loss portafiltret...?
En fråga till om "blondering"--- Vad är det?
Är det att creaman blir ljus på slutet? Skall man sluta skottet när det är lagom "blont"?
:blush:
Tackar för svar...
/M
Första gångerna var pucken torr efter att jag kört maskinen, men då var det för grovt malet, så jag provade lite fram och tillbaka med malning och olika hårt press med tampern. Nu tar det 20 sek att få ur en dubbel och med lite (vad jag tror) lagom tampering...
Det smakar ganska bra (men jag har inte börjat köra "fin"bönorna ännu), fast jag tycker det är lite för "brännt" (kan bero på bönorna...?)
Så hur får man en torrpuck? För det "ska" väll inte ligga lite vatten uppepå när man tar loss portafiltret...?
En fråga till om "blondering"--- Vad är det?
Är det att creaman blir ljus på slutet? Skall man sluta skottet när det är lagom "blont"?
:blush:
Tackar för svar...
/M