Vad har ni i kvarnen just nu?

Lars

Well-known member
Aeropressad Kenya Kianjokoma Embu (tvättad AA-böna) rostad av Estate 9/7. Otroligt fyllig och gräddig, massor av svartvinbär, men med en touch av grönsak, morot ligger närmast till hands (!) Vanvettigt gott, får nog bli ett skott i giotton också!

Det låter som en böna som jag skulle gilla, måste provas omgående! Estate har dessutom den goda smaken att rostat sitt kaffe lite ljusare än många andra rostare, vilket tilltalar mig.
 

hrbrun

Well-known member
Jag har just köpt en Yirga från Kahl, packad 23/7. Vad tror ni det betyder för rostningsdatum?

Öppnas till morgonen, ska bli spännande. Troligen är det här kaffet det färskaste som passerat mitt kök.
 

Tonzon

Active member
En mix av Costa Rica Montes de Oro (två olika rostningar) Robusta Indian Parchment och Etiopien Harrare (Mellanrostat). Blev en mycket bra blandning med lång eftersmak och tjockt skum.
 

Salvenius

Active member
Bio Columbia Espresso från Berliner Kaffeerösterei efter ett besök i Berlin nyligen. Medelfyllig och jordig i smaken, dock nästan helt utan sötma och jag får inte till någon vidare crema. Prövade att blanda den med Rwanda Gatsinga och det blev en riktigt trevlig upplevelse! Man ska inte vara rädd för att blanda olika sorter har jag lärt mig....
 

djneo

Well-known member
Om man vill ha färskt kaffe gör man som jag och rostar själv och blandar själv blir en ny nivå på kaffet....
 

josef

Well-known member
Lite Aricha 17 ska testas nu. Rostades i måndags, så ännu lite för färsk. Köpte den av Ilias på Cocovaja.
 

AA

Skottjägare
Aricha 17 från Koppi.
Nu har jag testat den som espresso, press, aero, swissgold 1-kopps, brygg, 4 dagar efter rost och 14 dagar efter rost och min slutsats är att jag föredrar 9:an från J&N. Jag har inte lyckats få till något riktigt vettigt med den. Inte för att den smakar illa men den är inte lika bärig och speciell som 9:an.
Jaja.
Nu är kvarnarna tomma. Inte en enda (förutom tanten då ;)) böna hemma. Läge att köra ett rengöringsrace. Hoppas postamannen är snäll idag och fyller lådan med lite bönor. Fast man kanske skulle prova att köra en helg utan kaffe? Skulle inte tro det...

Ha de´

/AA
 

AA

Skottjägare
...Nu är kvarnarna tomma. Inte en enda (förutom tanten då ;)) böna hemma. Läge att köra ett rengöringsrace. Hoppas postamannen är snäll idag och fyller lådan med lite bönor. Fast man kanske skulle prova att köra en helg utan kaffe? Skulle inte tro det...
Postamannen kom strax efter jag skrev detta med 3 påsar Pop från Åre. Helgen räddad.
Skall bli spännande och smaka Popen.

/AA
 

Fabian

Well-known member
Gotländska Kränku Kaffe- och Tehandel har en egen blandning som jag kör just nu. Glömde fråga vad det var för bönor men det smakar som en 100% arabica i alla fall. Ganska syrlig, något söt. Men lite för mörkt rostat för min smak tror jag. Smakar lite bittert ibland. Ska försöka få föräldrarna att komma ihåg att köpa med sig kaffe från det där rosteriet i visby som jag såklart just nu inte kommer ihåg namnet på. På Adelsgatan någonstans. Har för mig att de köper råkaffe av J&N.
 

hrbrun

Well-known member
Jag har just köpt en Yirga från Kahl, packad 23/7. Vad tror ni det betyder för rostningsdatum?

Öppnas till morgonen, ska bli spännande. Troligen är det här kaffet det färskaste som passerat mitt kök.

Yirga är mycket gott, även om jag ännu inte fått till doseringen och malgraden perfekt. Har skjutit ett par riktigt tajta skott, över 60 sekunder, men de var helt ok och väldigt intensiva :)
 

Yli

Active member
Provar J & N´s Bella för första gången... Inte riktigt vad jag hade hoppats på men helt ok, bra crema men för mjuk och rund i smaken för mig.
 

frX

Well-known member
Provar J & N´s Bella för första gången... Inte riktigt vad jag hade hoppats på men helt ok, bra crema men för mjuk och rund i smaken för mig.

Jag måste hålla med dig där, fastnade inte alls för den blandningen. Rekommenderar dig att testa Åres POP, om du inte gjort det ännu dvs :)
 

Stefan Böna

Mr Microtext
En hemrostad blandning av Malabar - i olika grader av rostning - och Kenya Top (ung 60/40). Har blandat en påse 25/75 också, men sparar den lite...

//Stefan (som precis avslutat och njutit av en kalasgod cappis på min egen rostning: mimma)
 

Tonzon

Active member
Jag malde just en hemrostad blandning av Etiopien Harrar, mellanrostad för att få fram nötsmak och Robusta India Parcment (ca 70/30) för att få lite kraftig smak. Som ren espresso blev den god. Skall testa en cappuccino snart. Malde lite finare denna gången. Skall snart ge mig på Sidamobönor från Etiopien.
 

josef

Well-known member
Aricha 17. Den har den åldern (8 dagar sedan rost) att den precis börjat mogna fram riktigt bra nu! Har druckit lot 7, 9 och 17 nu. Intressant att kaffena kan bli så olika!
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,700
Inlägg
155,887
Medlemmar
19,383
Senaste medlemmen
nilslindholm
Topp