Vad har ni i kvarnen just nu?

Faktor

Well-known member
Så var det nästan slut på Mysore... Funderar på om jag ska ge mig på Brasilien Yellow Bourbon eller Harrar...
 

Ducceniclas

Well-known member
Hällde just i mig en dubbel Etiopien Harrar. En god och fruktig eftersmak som sitter kvar lääänge... Anar möjligen lite beska.
 

mts

Well-known member
hmm, har lite gammal deluxe och sen lite ännu äldre lavazza som får åka kvarn, hatar att inte ha några pengar kvar i slutet av månaden för att köpa kaffe, måste planera bättre.
 

Buffeln

Well-known member
Har idag "Den glade afrikanen" (Lucaffe) i kvarnen. Lite tam smak på första skottet, men jag skall prova igen imorgon! Jag hoppas kunna få smaken att matcha den fantastiskt coola burken.
 

Faktor

Well-known member
Precis öppnat en påse Brasilien Yellow Bourbon från J&N. När jag malde det spred sig en söt doft av vad jag själv tycker är varma solbullar.

I koppen: fin marmorerad crema (tyvärr ingen kamera i närheten). söt och härlig. blommar ut med en fin eftersmak av mjölkchoklad.

Som cappu blev det lite mjäkigt kanske men som espresso, fint som fasen :coffee:
 

moparman

Well-known member
Kör Mokaflor röd påse och den är väl skaplig men före den testade jag Rwanda Gatsinga som varit öppnad flera veckor å inte ens särskilt bra åtsluten och vilken skillnad..

Som natt å dag :)
 

Jorre83

Member
Har precis börjat på ett kilo Mokambo som jag skaffat på Mahogny i Gbg. Förra gången (och denna också egentligen) rekommenderade tjejen dom jobbade där ett kaffe som heter la tazza d'oro vilka jag tycker är bättre. Mokambon är rätt fin till cappucino men som espresso blir dess chockladsmak lite för mycket, rätt besk eftersmak dessutom.

Jaja, jag får fortsätta att experimentera med kvarnen.
 

Faktor

Well-known member
Oj vad mycket jag skriver i den här tråden nu. Det dricks som galet, min Yellow Bourbon är redan slut. Har därför gett mig på en påse Etiopisk Harrar.

Som att komma hem. Rinner gött, marmoreras gött, smakar fantastiskt. Harrar har alltid varit min favorit och kommer fortsätta vara det.
 

josef

Well-known member
jag trivs med min fto. den är god hur den än dricks, med eller utan mjölk, het, ljummen eller sval. Eller som drink med cola och lime. Kort som ristretto nästan och riktigt kort (15s) extraktionstid. Choklad, len och mjuk, behaglig, söt, lite svartvinbär och blåbär och något som gör att jag tänker på banan, fast det är inte banan som är smaken.. smörkola också. Mycket uppskattad av kunderna!! En drickbar kaffekaramell nästan.
 

Fabian

Well-known member
Nu vill jag ha lite klarhet här:
Laddade kvarnen med J&N Monsun Malabar ikväll, och efter lite mixtrande med malgraden och timern fick jag till några bra extraktioner straxt under 30 sekunder. Testade några längre och kortare innan jag hittade rätt. Grejen är, jag trodde detta var en arabica. Är det det, eller inte? För mina tidigare arabicautsvävningar hemma med Silvian har lärt mig att det blir en väldigt tunn crema, men med det här kaffet får jag mer än halva koppen crema som ganska snabbt, likt robusta-creman, sjunker ihop. Drar en sexa som till slut blir en trea när creman är borta :huh: Smakar inte sådär syrligt och lite bärigt som arabicabönor tenderar att smaka heller.
 

Andreaz

New member
Var köpte du det? Rostat av vem? Hur smakade det? På vilket sätt var det ett sjukt kaffe?
Köpt på Da Matteo(torrefazione), tror han hette Per som hade rostat det.... Sjukheten ligger i alla smaker du hittar däri. När man bara doftar på bönorna så tror man att man köpt en påse gräddkola med lite choklad och lakrits i.. och i koppen så hittar du allt du kan tänka dig, både i doften och smaken, plus att det lägger sig som en skön fet hinna i hela munnen och bara smakar mer och mer och mer... Spring och köp, men inte för mycket, för jag vill ha mer:).. Priset är ju dock en sak för sig, Inköp rekomenderas den 25:e varje månad, sen blir det nudlar resten av månaden
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,676
Inlägg
155,771
Medlemmar
19,369
Senaste medlemmen
MinKoppKaffe
Topp