Vad har ni i kvarnen just nu?

hne

Well-known member
I kvarnen: förhoppningsvis sista kaffet kvarnen mal. Ny kvarn på väg, ska invigas med J&N Brasilien Yellow Bourbon.
 

hne

Well-known member
Kvarnen blev försenad och jag hann med en tur till Göteborg och kunde inhandla en halvkilospåse da Matteo Vallgatan hos da Matteo på Vallgatan. Nu fick jag till en helt galet fin kopp, så jag är nöjd. Jättebra ren och jättebrättre med mjölk. :coffee:
 

rannagarden

Well-known member
Eftersom man ofta får dryga finkaffet med vartannat skott fulkaffe är det lite sport att hitta så "fint" fulkaffe det går. :D

Musettis bruna är enligt mig inte tjänligt som kaffe. Tyvärr. Blåa och beige inte mycket bättre... Men! Så testade jag denna:
Musetti_drickbar.jpg

Kanske var det för att datumet för rostningen inte låg på fel sida årsskiftet, eller så var det för att jag plötsligt har magiskt vatten till maskinen... eller så är denna 100% arabican faktiskt helt ok? Ett kort, tajt skott ger så nära en finkaffeupplevelse man kan komma med allt det braiga minus Musettis klassiska munvrängarbeska. Mycket smak med tillräckligt intressanta smakavstickare att upptäcka för att hålla gomseglet vaket. Faktiskt så tacksam att jobba med att det ofta blir både två och tre "fulskott" mellan finskotten ibland.:lol:
 

[SH]

Well-known member
Summertime 2012 från Drop Coffee, som uppenbarligen kan detta med espresso också. God som den är och gör sig riktigt bra med mjölk också.
 

rannagarden

Well-known member
Etiopien Harfusa. :D Som att äta blåbärsglass med sked av enbärsträ. Bärigt nåt såpass men inslag av fruktträd. Crema med massa smaker som sticker iväg åt alla håll. Supertrevligt kaffe.
 

hne

Well-known member
Kaffitár - Expressó Verðlaunablanda 2012 (ja, med x på isländska). Etta i Espresso Competition – Finals. Najs. Bäst utan mjölk.
 
Senast ändrad:

onkelA

Well-known member
gammkaffe, rostat 18/9...
...kanske 1-1½ shot kvar
misstänker det blir att rengöra grupphuvudet och backflusha så kan jag använda det som slängshot och öppna nytt, som rostades i onsdags (förrgår) på Cubansk arabica och lite peaberry obusta samt ännu mindre monsoon malabar (arabica)
 

robbowan

Well-known member
J&N's Salvadoranska är mycket bra, Arvids Nicaraguanska sådär och Zoegas Hazienda helt OK.

Arvids går nog mest till pressbryggar'n (jag tycker alltid nå't saknas med deras bönor), J&N ger bra resultat oavsett metod och Zoegas bäst i Moka o sådär i pressen.

Ska för övrigt be damens kusin skicka bönor från El Salvador...
 

jbphoto

Member
Just nu är det en laddning Åre Rock som ligger i kvarnen, vilket för övrigt är den andra böntypen jag kör i min kvarn :). Den första var J&N FTO, vilken jag tyckte var ganska svår att få till. Det kan ha legat hos mig då kvarnen var ny och det dessutom var min första espressokvarn, men det tog bortåt 2/3 av påsen innan jag fick till några bra shots :).
 

wred_e

Member
Just nu en blandning från Åbo Kafferosteri (Café Art) med Daterra Bruzzi (Brasilien) och Yirgacheffe-2 Wote (Etiopisk).
Smakar finfint. Dock känner man, efter att ha druckit en dubbel i caféet, hur uppgraditis slår till och vill att man skall byta ut den där Kenwood(Delonghi) Kmixen...
 

Kaffemannen

Well-known member
Kalas Espresso från Sandby Kafferosteri

Hej Senjin!
Vill tipsa, utan att göra föööör mkt reklam (vill inte trampa på några fötter :))
Vill bara berätta att vi idag släpper vi nya versionen av Kalas Espresso. Läs gärna mer om den på vår FB-sida. Kaffe rostat från dagens datum och framåt är således vers. 2. Kortfattat: sötare, något mindre syra än tidigare (men fortfarande markant), fylligare, fetare men fortfarande elegant. Bara till det bättre tycker jag personligen, även om den var god tidigare också.
 

onkelA

Well-known member
sista bönorna av Cubanska Turquino lavada, det har varit gott så lite vemodigt att det tar slut...
...tillika ivrig att få testa en ny sort, få se vad som hamnar i rosten ikväll!
 

hne

Well-known member
Hade lite Las Delicias kvar som jag provade gränserna för slow roast på igår. Ljusrost på 40 minuter var lite mer än bönorna tål (ett hekto i kall traktörpanna in i ugn som håller på bli varm på bara undervärme för att få jämn värme). Kaffet blir typ rödbrunt och luktar jordnöt och lakrits men... smakar inte så. Får prova halvera rosttiden tror jag.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,761
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp