Vad har ni i kvarnen just nu?

GLC

Well-known member
Påbörjar en J&N FTO imorrn, någon som har nåt att säga om den? Har inte testat den förr.
 

FabianP

Well-known member
Zege: En smäll på käften. Den var riktigt kraftig i min mun, mycket karaktär. Jag gillade den, främst med lite mjölk. Dock kände jag att två koppar hos handlaren räckte.

FTO: Jag hade svårt att sätta den riktigt här hemma, tyckte att 5E var lättare att lyckas med och godare.

Detta är som så ofta annars inga absoluta sanningar... :)

/Fabian
 

duenorth

Well-known member
Jag fick heller aldrig till FTO hemma. Nu har jag DaMatteos Blackburn Estate i presskannan och Åre Pop till Silvian. Gillar Blackburn estate skarpt.
 

FabianP

Well-known member
Haugaard Brasilian Daterra Natural
Kör den som press på jobbet, men har inte riktigt bildat mig någon uppfattning än. Mer än att det är bra, givetvis :)

Har för övrigt haft detta i frysen några veckor, och det tycker jag inte har varit något problem. Nu har jag inte haft just detta kaffet tidigare för att verkligen kunna jämföra, men Spring Espresson från Square Mile funkade precis lika bra med, som utan, frysning! Känns som ett perfekt sätt att kunna beställa lite större kvantiteter åt gången, trots en inte allt för stor förbrukning. :coffee:

/Fabian
 

Satyricon

Well-known member
Brassar på i gammal god tradition med Caffè Bravi Crema, 30/70-blandning. Ett giltigt kaffe som gör vad det ska utan att bli inställsamt och servilt.
 

mts

Well-known member
Brassar på i gammal god tradition med Caffè Bravi Crema, 30/70-blandning. Ett giltigt kaffe som gör vad det ska utan att bli inställsamt och servilt.

haha, underbar beskrivning! här dyker lite ionia 50/50 ner i hoppern alldeles strax, efter att ha varit med lillkillen på busfabriken behöver jag något stärkande..
 

Agathorn

Well-known member
Åre - Los Lajones, Honey Process Lot 4
3:e dubbeln idag och jag exprimenterar för fulla muggar. Än så länge verkar det må bäst av normal dosering på 14 gram. Tydliga grapefrukttoner och stor syrlighet.
 

hrbrun

Well-known member
Senaste tre dagarna har jag förstått Åre Pop. Vi har blivit bra vänner helt enkelt.

Dock var det stor skillnad på kaffet under de tre dagarna. Skulle vilja påstå att kaffet inte direkt åldrades med grace. Alls. Öppnad påse bör konsumeras inom 24h. Typ.
 

duenorth

Well-known member
hrbrun: Shit, har kommit fram till det jag med. öppnade min påse förra veckan. Dom första extraheringarna funkade kanon och smakade fantastiskt. Nu 1 vecka senare har jag stora problem att få ut något över huvud taget. Har provat ändra malgrad, dos och tid men snart ger jag upp.
 

leitzler

Well-known member
Åre pop här med, inne på tredje dagen med den också och tycker den har blivit bättre men det kan kanske bero på att jag lärt känna den bättre.

Förvarar påsen i vakumburk också så det kanske spelar roll.. Hm..
 

hrbrun

Well-known member
Ja, det kanske är vakuum som krävs, för syre verkar inte vara Pops bästa vän. Men på 60h ska väl bönorna inte försämras så mycket...? Öppnade min påse på söndagen, drog några helt sjukt bra skott men redan på måndagen blev det plattare. På tisdagen var det ganska tråkigt kaffe som kom ut ur maskinen.

Idag öppnade jag J&Ns BC09. De skotten jag gjorde idag var ganska trevliga, lite citrusfrukttoner och bra kropp. Får se hur de bär sig åt imorrn.....
 

PF013

Well-known member
JÖppnade min påse på söndagen, drog några helt sjukt bra skott men redan på måndagen blev det plattare. På tisdagen var det ganska tråkigt kaffe som kom ut ur maskinen.

Då får man väl räkna sig som priviligierad eftersom det var i söndags du var förbi med påsen och bjöd på ett skott. Det var gott. Trevligt att veta att Silvia och Besten kan prestera!
 

hrbrun

Well-known member
Purfärskt och vid rätt temp är Pop ett bra kaffe :) Det blev lite metallisk bismak redan vid någon grad för hög temp måste jag säga.
 

PF013

Well-known member
Kan vara intressant att undersöka om det faktum att Popen varit fryst påverkar hållbarheten när påsen öppnas...
 

leitzler

Well-known member
Min hade också varit fryst sedan barista camp.. Men samtidigt så tyckte jag den var ganska platt redan från början, även om den inte har blivit sämre.

Hm.. Har inte testat Pop förut så trodde den skulle smaka så här men det kanske den inte ska :)
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,763
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp