DavidLundholm
Well-known member
Jag försöker förstå vad som ger den identifierbara speciella smaken av typiskt turkiskt kaffe.
Färdigmalet eller i bönform från Istanbul har en speciell smak som jag vill återskapa med specialkaffe (så att resten av smakerna förbättras).
Med hela bönor från Istanbul så provade jag också espresso och även där fanns denna smaknyans med, men varifrån kommer den och hur kan man återskapa den?
Är det vissa bönor med viss rostning eller är det någon speciell rostning som gör detta? (t.ex att man blandar i socker som de tidigare gjorde i Portugal)
Färdigmalet eller i bönform från Istanbul har en speciell smak som jag vill återskapa med specialkaffe (så att resten av smakerna förbättras).
Med hela bönor från Istanbul så provade jag också espresso och även där fanns denna smaknyans med, men varifrån kommer den och hur kan man återskapa den?
Är det vissa bönor med viss rostning eller är det någon speciell rostning som gör detta? (t.ex att man blandar i socker som de tidigare gjorde i Portugal)