Jacob
Well-known member
Det är Yirgacheffe. Har en digital stektermometer, verkar stämma rätt hyfsat med ugnsvreden. Testar att lägga mig på en högre starttemperatur nästa gång för att kompensera temperaturfallet när jag lägger in bönorna. Sen ställer jag vredet på tänkt temperatur, blir väl drygt 200° då eftersom det var i det läget första crack kom sist. Borde väl räcka.
Tack Calobra för hjälpen förresten! Bra tips, rostning verkar inte vara så statiskt som jag trodde. Lite som matlagning, man känner sig fram till nåt man gillar.
Och ja, det är rätt bubbligt nu i början. Sötsyrligt och helt ok resultat trots allt, den brända lukten har klingat av lite och märks knappt i smaken; möjligen bidrar den till att det känns lite kryddigt. Däremot märker jag att en del nyanser som brukar finnas i Yirgan förmodligen försvann då jag lät dem ligga inne lite för länge.
Nu ska jag lägga in batch #2!
Tack Calobra för hjälpen förresten! Bra tips, rostning verkar inte vara så statiskt som jag trodde. Lite som matlagning, man känner sig fram till nåt man gillar.
Och ja, det är rätt bubbligt nu i början. Sötsyrligt och helt ok resultat trots allt, den brända lukten har klingat av lite och märks knappt i smaken; möjligen bidrar den till att det känns lite kryddigt. Däremot märker jag att en del nyanser som brukar finnas i Yirgan förmodligen försvann då jag lät dem ligga inne lite för länge.
Nu ska jag lägga in batch #2!