Har en liten sak jag klurat på.
När jag gör tex en latte eller cappucino, så har jag ju främst problem med skumningen, men jag börjar klura på om det kan finnas något knep vid själva upphällningen?
iom att avståndet mellan filtret och "gallret" där man ställer koppen på Gaidan är ganska litet, så använder jag mig utav ett decilitermått i stål när jag brygger en espresso för att sedan hälla över i en större kopp/mugg. Är det bara hälla ner rakt av eller skall man hälla i den försiktigt längst kanterna?
Och när den skummade mjölken skall på.. gäller samma sak där? Rak i mitten mot espresson eller rinna längst kanterna?
Har detta någon betydelse?
När jag gör tex en latte eller cappucino, så har jag ju främst problem med skumningen, men jag börjar klura på om det kan finnas något knep vid själva upphällningen?
iom att avståndet mellan filtret och "gallret" där man ställer koppen på Gaidan är ganska litet, så använder jag mig utav ett decilitermått i stål när jag brygger en espresso för att sedan hälla över i en större kopp/mugg. Är det bara hälla ner rakt av eller skall man hälla i den försiktigt längst kanterna?
Och när den skummade mjölken skall på.. gäller samma sak där? Rak i mitten mot espresson eller rinna längst kanterna?
Har detta någon betydelse?