Upphällning?

hpnotini

Member
Har en liten sak jag klurat på.
När jag gör tex en latte eller cappucino, så har jag ju främst problem med skumningen, men jag börjar klura på om det kan finnas något knep vid själva upphällningen?

iom att avståndet mellan filtret och "gallret" där man ställer koppen på Gaidan är ganska litet, så använder jag mig utav ett decilitermått i stål när jag brygger en espresso för att sedan hälla över i en större kopp/mugg. Är det bara hälla ner rakt av eller skall man hälla i den försiktigt längst kanterna?
Och när den skummade mjölken skall på.. gäller samma sak där? Rak i mitten mot espresson eller rinna längst kanterna?
Har detta någon betydelse?
 

Snothound

Member
Hej hpnotini, jag har också en Super Giada och skumning och upphällning är lite klurigt till en början. Men när du lurat ut två saker: 1. Hur "tätskummad" din mjölk är, den bör nästan vara som färsk grädde när den är s a s färdigskummad. Och 2 .Vad det är för kanna du skummar i du skriver decilitermått, men finns det pip på det? En mjölkskumkanna bör ju ha en pip som är avsedd till ändamålet. När du har klart de två sakerna och känner att "nu har jag allt rätt och ändå får jag inte riktigt till det...?!" Då tränar du mer och kollar kanske ännu mer fakta på olika länkar som t ex http://www.beige.nu. Lycka till! /Snothound
 

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,765
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp