Hmm, Jag trodde man brukar räkna tiden från det att det börjar komma kaffe ur spoutsen?
Funkar ialla fall för mig Ca 20-25 sek från att det kommer tycker jag brukar bli bäst.
fabian> Mörk, stark och fyllig men tyvärr väldigt besk.
På bilden har den stått ca 1-2 minuter innan jag hittade kameran.
Har efter dagens tester insett att jag behöver en sumplåda. Det är inte så trevligt när det ligger kafferester över halva köket... Så efter lite sökande så blir det en sån här:
Ser lagom stor och diskret ut.
Dagens uppdatering.. Verkar lite dött här i tråden så ska försöka hålla den vid liv
Idag har jag testat olika malningar, tampningstekniker osv. Och jag måste säga det att idag har jag verkligen lyckats riktigt bra. Med espresson. Perfekt rund smak, fin crema, fin färg, ja allt sitter där det ska. Pucken är hård och torr... Så efter runt 10-15 försök så har jag iallafall kommit en bit på vägen.
Dagens bakslag då.. Fortfarande mjölkskumningen... Det går så fort, och mjölken blir sååå varm. Jag tror jag ska skaffa en termometer, för jag är rätt känslig för värme i händerna. Men det känns som att mjölken blir för varm. Däremot smakar den väldigt gott, sött och lent, men den är för blaskig... Så frun köpte hem 3 liter grön mjölk till mig när hon handlade, så morgondagen kommer tillägnas åt ja... Mjölkskumning...
Den väsnar lite då den pumpar vatten, och jag var tvungen att byta spout då den fördelade ojämt. Nu funkar det perfa..