roccster
Well-known member
Dessa är mina absoluta favoriter till en latte. Det ska bli lite sådär härligt sega. Jag brukar lyxa till med en finare choklad (typ mörka chokladlinser som man kan köpa på någon bra chokladbutik)
Chocolate chip cookies
3dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
190g smör
4,5dl farinsocker
0.75dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6,5dl havregryn
350g grovhackad mörk blockchoklad
1. Blanda mjöl, salt och bikarbonat, sätt ugnen på 180 grader
2. Blanda, i en stor skål, de olika sockersorterna med smör och rör till det blir krämigt (säkert enklare med elvisp men jag rörde så gott jag kunde med en vanlig, det blev väl kanske inte krämigt men blandat iallafall)
3. Tillsätt ägg och havregryn i den stora skålen och rör om
4. Rör i mjölblandningen och sist den hackade chokladen (Jag tog hälften mörk och hälften mjölk, det jag hade hemma)
5. Klicka ut “lagom” stora klickar på bakplåtspappersklädda plåtar, ca storlek pingisboll tyckte jag blev bra. Den här gången blev det ca 25 st, enligt receptet 25-40 så mina är väl stora
6. Grädda ca 10-12 min
Chocolate chip cookies
3dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
190g smör
4,5dl farinsocker
0.75dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6,5dl havregryn
350g grovhackad mörk blockchoklad
1. Blanda mjöl, salt och bikarbonat, sätt ugnen på 180 grader
2. Blanda, i en stor skål, de olika sockersorterna med smör och rör till det blir krämigt (säkert enklare med elvisp men jag rörde så gott jag kunde med en vanlig, det blev väl kanske inte krämigt men blandat iallafall)
3. Tillsätt ägg och havregryn i den stora skålen och rör om
4. Rör i mjölblandningen och sist den hackade chokladen (Jag tog hälften mörk och hälften mjölk, det jag hade hemma)
5. Klicka ut “lagom” stora klickar på bakplåtspappersklädda plåtar, ca storlek pingisboll tyckte jag blev bra. Den här gången blev det ca 25 st, enligt receptet 25-40 så mina är väl stora
6. Grädda ca 10-12 min