På senare tid jag experimenterat lite med "Turboshot", det innebär att jag kör 15 gram espressobönor till ca 40 gram färdig espresso.
Malningsgraden är grövre än vad jag kör till en vanlig espresso men den stora men en stora skillnaden ligger I att jag kör igenom skottet på under 20 sekunder.
Det blir ett jäkla tempo på flödet och slutresultaten blir riktigt bra smakmässigt men texturen blir betydligt vattnigare än en vanlig espresso.
Ursprungliga bloggposten
Lance Hedrik Turboshot
James Hoffman
Är det någon annan som provat detta? Vad är i sådana fall era tankar och idéer?
Malningsgraden är grövre än vad jag kör till en vanlig espresso men den stora men en stora skillnaden ligger I att jag kör igenom skottet på under 20 sekunder.
Det blir ett jäkla tempo på flödet och slutresultaten blir riktigt bra smakmässigt men texturen blir betydligt vattnigare än en vanlig espresso.
Ursprungliga bloggposten
Lance Hedrik Turboshot
James Hoffman
Är det någon annan som provat detta? Vad är i sådana fall era tankar och idéer?