Finns det några snälla kaffenjutare som kan hjälpe en nybörjare med nedastående fundeingar och frågor (jag har alltid gillat en god kopp kaffe, men har först på senare tid insett skillnaden mellan bryggkaffe och äkta kaffe):
Har under mellandagsrean passat på att införskaffa mig en CaféSolo. Har inte hunnit med att prova den med något annat än mitt kvarvarande färdigmalda fulkaffe (tror det var Zoegas något).
1) Kaffet blir godare än via den gamla bryggaren, men det blir väldigt mycket sump i koppen och det känns som att det vanliga bryggmalda är för finmalet och slinker igenom filtret. Stämmer detta och varför har filtret förresten några hål närmast silikonpackningen som är större?
2) Jag har ingen egen kvarn (än) så jag vill dessutom gärna ha era tips på färdigmalet från butiker i Stockholmsområdet, gärna i olika prisklasser (även tips på acceptabelt färdigmalt fulkaffe på Konsum mottages).
Har under mellandagsrean passat på att införskaffa mig en CaféSolo. Har inte hunnit med att prova den med något annat än mitt kvarvarande färdigmalda fulkaffe (tror det var Zoegas något).
1) Kaffet blir godare än via den gamla bryggaren, men det blir väldigt mycket sump i koppen och det känns som att det vanliga bryggmalda är för finmalet och slinker igenom filtret. Stämmer detta och varför har filtret förresten några hål närmast silikonpackningen som är större?
2) Jag har ingen egen kvarn (än) så jag vill dessutom gärna ha era tips på färdigmalet från butiker i Stockholmsområdet, gärna i olika prisklasser (även tips på acceptabelt färdigmalt fulkaffe på Konsum mottages).