Boris
Well-known member
Rostade lite Brasiliansk Santos (GoKaffe) för en tid sedan. Jag körde GeneCafén på 240 grader och hittade en rostningsgrad jag gillade. Jag tänkte då att jag skulle testa en lång rostning med lägre temperatur och längre tid. Jag sänkte temperaturen till 230 grader och rostade till samma grad som den förra på 240 grader. Rostningen var ca fyra minuter längre.
Till min förvåning hade bönorna tappat mycket av sin karaktär och var betydligt mindre komplexa i smak. Den friska ton som balanserar så bra mot den kraftiga karaktären i Santosen var borta. Kaffet kändes stumt och livlöst i jämförelse. Att det gör skillnad om man varierar temperaturen hade jag förväntat mig, men jag trodde inte att tio graders sänkning skulle ha en sådan effekt. hmy:
Är det någon annan som haft motsvarande upplevelse?
Till min förvåning hade bönorna tappat mycket av sin karaktär och var betydligt mindre komplexa i smak. Den friska ton som balanserar så bra mot den kraftiga karaktären i Santosen var borta. Kaffet kändes stumt och livlöst i jämförelse. Att det gör skillnad om man varierar temperaturen hade jag förväntat mig, men jag trodde inte att tio graders sänkning skulle ha en sådan effekt. hmy:
Är det någon annan som haft motsvarande upplevelse?