Skumma mjölken

younso

Member
Jag har köpt Arlas sk Barista mjölk och med min Krups XP5020 kan jag verkligens skumma denna mjölk, mer än om jag använder med av röd (standard) mjölk. Men när jag skall göra en latte blir det för mycket skum. Jag har förstått det som om att mjölken skall bli krämig innan man häller det i kaffet. Hur skall man åstadkomma detta? Skall man vispa ihop den färdig ångade mjölken innan man häller det i kaffet eller kan jag göra något med maskinens ångrör? Eller har det att göra med min teknik att blåsa ångan ner i mjölken? Jag börjar med att blåsa medan röret är strax under ytan i ca 10 sek för att sedan sänka det mer i mjölken tills jag tycker att mjölken är varm (vilket jag tycket tar väldigt lång tid). Jag använder mig av en 5 dl metall mått som ser ut som en kanna.

Simon
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,724
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp