Halloj,
Jag hade också stora problem i början, antingen fick jag inget skum alls eller så fick jag ett lager nästan torrt microskum och resten vanlig varm mjölk, jag körde på tok för länge i kompensation för uteblivet skum vilket inte funkar.
Det var inget skoj att ha i kaffet... microskummet fick man skeda ut och lägga som en trist dekoration och bevis på att man fortfarande inte lärt sig... men det såg i alla fall lite bättre ut än enbart den varma mjölken.
Efter mer testande, pipen nere, uppe, uppe och nere osv började det funka, och nu är jag riktigt nöjd med mitt skum.
Jag brukar hälla i mjölken (vanlig mellanmjölk) i kannan och ställa in i frysen 1-2 minuter innan jag kör igång, ingen aning om det kan anses som rätt men jag får lite extra tid vid skumningen på det viset innan mjölken blir varm.
Jag kör pipen uppe vid ytan hela tiden och jobbar kannan aningen upp o ner så att jag hör ett vasst fräsljud då luft går ner i mjölken samtidigt som det blir en ordentlig rotation på mjölken, pipen får dock köras lite längre ner när mjölken ökar i volym och roterar kraftigt.
Mjölken mer än dubbleras i volym snabbt, samtidigt har jag botten av kannan i handflatan och känner när det blir så varmt att man inte tycker det är kul längre, då tar jag bort den oavsett om den verkar klar eller inte och sen roterar kannan och dunkar den någon gång i bänken för att ta bort eventuella större luftbubblor.
Oftast blir resultatet perfekt, krämigt tjock, nästan gräddig karaktär, och viktigast av allt... den är så i hela kannan, inte i två lager.
Jag kör senaste Silvian och är jättenöjd med skumningen nu, jag tror att det är som att lära sig cykla, man bara känner när det börjar funka.
Jag hade också stora problem i början, antingen fick jag inget skum alls eller så fick jag ett lager nästan torrt microskum och resten vanlig varm mjölk, jag körde på tok för länge i kompensation för uteblivet skum vilket inte funkar.
Det var inget skoj att ha i kaffet... microskummet fick man skeda ut och lägga som en trist dekoration och bevis på att man fortfarande inte lärt sig... men det såg i alla fall lite bättre ut än enbart den varma mjölken.
Efter mer testande, pipen nere, uppe, uppe och nere osv började det funka, och nu är jag riktigt nöjd med mitt skum.
Jag brukar hälla i mjölken (vanlig mellanmjölk) i kannan och ställa in i frysen 1-2 minuter innan jag kör igång, ingen aning om det kan anses som rätt men jag får lite extra tid vid skumningen på det viset innan mjölken blir varm.
Jag kör pipen uppe vid ytan hela tiden och jobbar kannan aningen upp o ner så att jag hör ett vasst fräsljud då luft går ner i mjölken samtidigt som det blir en ordentlig rotation på mjölken, pipen får dock köras lite längre ner när mjölken ökar i volym och roterar kraftigt.
Mjölken mer än dubbleras i volym snabbt, samtidigt har jag botten av kannan i handflatan och känner när det blir så varmt att man inte tycker det är kul längre, då tar jag bort den oavsett om den verkar klar eller inte och sen roterar kannan och dunkar den någon gång i bänken för att ta bort eventuella större luftbubblor.
Oftast blir resultatet perfekt, krämigt tjock, nästan gräddig karaktär, och viktigast av allt... den är så i hela kannan, inte i två lager.
Jag kör senaste Silvian och är jättenöjd med skumningen nu, jag tror att det är som att lära sig cykla, man bara känner när det börjar funka.