Musicman
Well-known member
Hej,
Jag satt och bläddrade i boken "Allt det du behöver veta om kaffe" skriven av Björn Rodén och fann följande beskrivning på hur en korrekt espresso skall skapas:
"Malningsgraden ställs in så att ca 7 g malt kaffe kan pressas samman i filterhandtagets filter utan att den sammanpressade kaffekakan understiger sidomarkeringen på insidan av filtret. Då är kaffet för fint malet och för kompakt packat, och om det överstiger markeringen är det för grovt malet och för löst packat. Malningsgraden, eller kornstorleken på kaffet, mäts vanligtvis genom att provmala, pressa och brygga kaffet och sedan mäta mängden kaffe som produceras under 25-30 sekunders bryggning. Om resultatet, med samma mängd kaffe, sammanpressningstryck och extraktionstid som tidigare, blir mer än 3 cl kaffe ska man mala finare. om det blir mindre än 3 cl skall man mala grövre."
Hur många av er följer denna instruktion?
Jag satt och bläddrade i boken "Allt det du behöver veta om kaffe" skriven av Björn Rodén och fann följande beskrivning på hur en korrekt espresso skall skapas:
"Malningsgraden ställs in så att ca 7 g malt kaffe kan pressas samman i filterhandtagets filter utan att den sammanpressade kaffekakan understiger sidomarkeringen på insidan av filtret. Då är kaffet för fint malet och för kompakt packat, och om det överstiger markeringen är det för grovt malet och för löst packat. Malningsgraden, eller kornstorleken på kaffet, mäts vanligtvis genom att provmala, pressa och brygga kaffet och sedan mäta mängden kaffe som produceras under 25-30 sekunders bryggning. Om resultatet, med samma mängd kaffe, sammanpressningstryck och extraktionstid som tidigare, blir mer än 3 cl kaffe ska man mala finare. om det blir mindre än 3 cl skall man mala grövre."
Hur många av er följer denna instruktion?