mag
Well-known member
Håller på och sammanställa min egna högst subjektiva lista på robusta-blandningar. Provar mig runt i genren och suktar efter lite tips ... Återger lite av mina erfarenheter, och ursäktar för mitt knapphändiga smakvokabulär.
De Roccis aka Sosta house blend (R/A 70/30): Tycker jag om. Riktigt jordig, mer entonig i smaken, allt annat än söt, närmast rökig, men funkar ändå. Inte provat hemma, bara på Sosta.
Monteriva Marche (okänt blandningsfh) Tycker jag funkar riktigt bra. Kört den hemma nu ett tag och enkelshotsen sitter fint. Ganska rivig, stark, ändå många smaker, nästan smörig. Också mkt bra i cappuccino.
Creman blir jag dock inte riktigt klok på. Närmast enorm när man extraherar, lägger sig dock ganska fort. Den verkar också ha en tendens att bli väldigt skummig i sin konsistens, och håller man den inte levande genom att rotera runt koppen tycks den spricka/ bubbla bort som dåligt skummad mjölk.
J&N La bomba (50/50 tror jag?) har inte fallit mig så värst i smaken. Måhända är den dock värd lite mer tid, har bara provat en kvartskilos-påse hittills. Men den känns mer syrlig än exempelvis Marchen.
Del doge nero (50/50) är jag sugen på att prova...
Kahls terra (60/40) verkar inte riktigt ha gått hem här på forumet men den ska jag nog ge ett försök vid tillfälle.
To be continued...
De Roccis aka Sosta house blend (R/A 70/30): Tycker jag om. Riktigt jordig, mer entonig i smaken, allt annat än söt, närmast rökig, men funkar ändå. Inte provat hemma, bara på Sosta.
Monteriva Marche (okänt blandningsfh) Tycker jag funkar riktigt bra. Kört den hemma nu ett tag och enkelshotsen sitter fint. Ganska rivig, stark, ändå många smaker, nästan smörig. Också mkt bra i cappuccino.
Creman blir jag dock inte riktigt klok på. Närmast enorm när man extraherar, lägger sig dock ganska fort. Den verkar också ha en tendens att bli väldigt skummig i sin konsistens, och håller man den inte levande genom att rotera runt koppen tycks den spricka/ bubbla bort som dåligt skummad mjölk.
J&N La bomba (50/50 tror jag?) har inte fallit mig så värst i smaken. Måhända är den dock värd lite mer tid, har bara provat en kvartskilos-påse hittills. Men den känns mer syrlig än exempelvis Marchen.
Del doge nero (50/50) är jag sugen på att prova...
Kahls terra (60/40) verkar inte riktigt ha gått hem här på forumet men den ska jag nog ge ett försök vid tillfälle.
To be continued...