the wizard
New member
Hej!
Jag råkade komma över en laddning robusta från Uganda när jag var där för en tid sedan.
Har hittills aldrig rostat kaffe själv, men tänker att det vore trevligt. Skaffade kvarn för något år sedan och gillar hantverkskänslan som medföljer.
Hur som helst är jag helt novis på det här, och skulle behöva lite hjälp. Kaffet är soltorkat, men en svart hinna är liksom kvar på utsidan. Snubben som jag fick kaffet av sa att en skulle rosta kaffet i ugnen först 10-15 min och sedan pilla bort skalet, och sedan rosta ytterligare 10-15 min. Dessvärre hade han inga temperaturangivelser, eftersom elektrisk ugn inte är världens vanligaste sak där nere.
Samtidigt kollar jag runt på forum och ser att allt råkaffe ju är helt fritt från hinnor eller liknande, och undrar om någon har tips på hur jag ska gå till väga för att få till en trevlig rostning.
Jag har inte varmluftsugn.
Med vänliga hälsningar
Oscar
Jag råkade komma över en laddning robusta från Uganda när jag var där för en tid sedan.
Har hittills aldrig rostat kaffe själv, men tänker att det vore trevligt. Skaffade kvarn för något år sedan och gillar hantverkskänslan som medföljer.
Hur som helst är jag helt novis på det här, och skulle behöva lite hjälp. Kaffet är soltorkat, men en svart hinna är liksom kvar på utsidan. Snubben som jag fick kaffet av sa att en skulle rosta kaffet i ugnen först 10-15 min och sedan pilla bort skalet, och sedan rosta ytterligare 10-15 min. Dessvärre hade han inga temperaturangivelser, eftersom elektrisk ugn inte är världens vanligaste sak där nere.
Samtidigt kollar jag runt på forum och ser att allt råkaffe ju är helt fritt från hinnor eller liknande, och undrar om någon har tips på hur jag ska gå till väga för att få till en trevlig rostning.
Jag har inte varmluftsugn.
Med vänliga hälsningar
Oscar