PekkaB
Well-known member
En fundering.
Olika kaffe kräver olika malgrad. För fort - ställ finare, för långsamt -ställ grövre, allt frid och fröjd så långt. MEN, när jag köper 250gram för 170 spänn är det ju trist när man använder 2-3 shots i putten innan man fått till en inställning som ger en extrahering som gör kaffet rättvisa. Det går ju inte att göra en lista som visar vilken malgrad som gäller då alla kvarnar är olika och årstid, luftfuktighet och alltmöjligt påverkar...
Vore det en ide att inrätta en gemensam relativ skala där man prickar in de kaffen man provat för att kunna snabbbkolla ett kaffe mot andra man kört tidigare för att få en bättre uppfattning om vart man skall börja experimentera för att snabbare komma rätt?
Olika kaffe kräver olika malgrad. För fort - ställ finare, för långsamt -ställ grövre, allt frid och fröjd så långt. MEN, när jag köper 250gram för 170 spänn är det ju trist när man använder 2-3 shots i putten innan man fått till en inställning som ger en extrahering som gör kaffet rättvisa. Det går ju inte att göra en lista som visar vilken malgrad som gäller då alla kvarnar är olika och årstid, luftfuktighet och alltmöjligt påverkar...
Vore det en ide att inrätta en gemensam relativ skala där man prickar in de kaffen man provat för att kunna snabbbkolla ett kaffe mot andra man kört tidigare för att få en bättre uppfattning om vart man skall börja experimentera för att snabbare komma rätt?