Profitec Drive eller någon annan maskin runt 30k?

Tamper

Well-known member
Är det någon som har provkört Profitec Drive?

Finns det någon annan maskin i 30K klassen som ni rekommenderar i stället?
Hemmabruk, PID, Pre-infusion, dubbelkokare?, Flow control?,
 

Jonken

Well-known member
Det är 2018 igen :p

Skämt åsido så tog det 5 år för Profitec att matcha Lelit Bianca V1. Den är nu uppe i V3, med lite fler smarta funktioner för ett lägre pris.
Men det är klart att det kan vara värt att betala extra om man t.ex. föredrar 'joystick' istället för ångvred eller större arbetsyta.

Kom precis en video som tittar närmare jämfört med Pro 600:
Flera av fördelarna som nämns med Bianca stämmer inte jämfört med 700 Drive.
 

Tamper

Well-known member
min plan är att köpa en maskin som ja behåller länge och jag är fortfarande mycket tveksam till APp-styrda maskiner som exempelvis Decent. Pressure profiling i all ära men jag, men jag vill bara ha en maskin som funkar
och fixar bra espresso de närmaste 10 åren.
Det är inte priset som är det viktigaste utan mer en fråga om hur jag får en maskin som inte krånglar och kräver en massa service.

Att kunna stänga av ångkokaren är ett plus för mig och enegisparläge är trevlkit.
Kör idag en Silvia, uppdaterad med PID med preinfusion , spridarfilter, synessokorgar och wdt men det ger mig ingen möjlighet till en bra flow control. Den har dock sina begränsningar i tryck och temperaturstabilitet.

Det som jag funderat en hel del på är om E61 är rätt väg att gå eller om GS3 ( lite för dyr) eller andra liknande maskiner verkligen är värda den extra kostnaden.
 

Kmons1

New member
Är det någon som har provkört Profitec Drive?

Finns det någon annan maskin i 30K klassen som ni rekommenderar i stället?
Hemmabruk, PID, Pre-infusion, dubbelkokare?, Flow control?,
Hei du må se på Crem one ! Den har alt du ønsker deg, og er undervurdert maskin! Jeg byttet fra LM GS3 til Crem one, leger bedre kaffe !
 

Hartvigson

Active member
Jag har en Profitec Pro600 som jag haft i 2-3 år. Trevlig maskin och jag ångrar inte köpet. Har heller inte haft något sug att uppgradera ännu. Mina andra kandidater när jag köpte var Lelit Bianca, Lelit Elizabeth och Crem One. Profitec kostade 18,000:- och "vann" på pris/prestanda då. Kändes som det bästa köpet. Jag vet inte hur priserna är idag så kanske jag valt annorlunda nu.
 
Senast ändrad:

Carpediem

Member
Ska eventuellt göra mig av med min Pro 700 från 2022 då jag har en GS/3 också. Visst den har inte nya displayen som DRIVE och vred ist för joystick men resten är där. Plus Pressure profiling.
Dra ett PM om det kan vara av intresse!
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,722
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp