Produkttråd: Dalla Corte Mini (och Super Mini)

spice

Active member
Jag måste hålla med, fick min DC igår och redan nu känner jag att skummningen sitter. Gjorde ett par cappus imorse och bägge hade bra krämig konsistens. Makalöst nöjd!
 

hrbrun

Well-known member
I min Silvia har jag använt ett kalkfilter som sitter fäst på vattenslangen i tanken. På DCM är det är dunk med ett ganska litet hål, och omöjligt att få ner ett sånt filter.

Fjärde produkt från slutet på den här sidan (http://www.alrp.se/shopping/besttillb.html) har jag just nu, men den är som sagt för stor...

Några tips på mindre avhärdare mottages tacksamt!

Någon som tänkt något kring detta? Använder ni något kalkfilter i era maskiner?
 

hrbrun

Well-known member
Hjälp! Jag är mycket frustrerad, det går inget bra att göra kaffe!

Verkar som att alla skott blir kanaliserade just nu. Har ändrat malgrad, WDTat och tampar överdrivet noggrant. Inget verkar hjälpa.

Behöver några tips från er andra. Upplever ni samma sak med DCM?
 

treefinger

Well-known member
Kör du med pre-infusion? Jag kan få kanalisering ibland också men då beror det oftast på att jag tampat lite fel i kombination av att jag malt väldigt fint eller kraftigt överdoserat. Jag tror det bara är att öva.
 

spice

Active member
Knäpper era maskiner till varje minut när den blivit varm? Stör mig lite på det.. inte alltid bra med öppen planlösning:)
 

spice

Active member
dubbelkorgen är ungefär 25mm djup och trippelkorgen typ 30mm...

Jag vägde och mätte just vad jag trodde var mitt dubbelfilter som följde med maskinen, fick plats med 23g utan problem (upp till toppen och strykte med fingret) och var dryga 3 cm... är det ett trippel??? jag trodde det var ett dubbelfilter som följde med?
 

godis_knugen

Well-known member
kan du låsa in PF med så mycket kaffe i ???

ps. hur djupt går spridarfiltret(hela mässingsbiten) på era maskiner? har hört att det ska finnas tunnare sådana på de nyare maskinerna.
 

spice

Active member
Ja, absolut inga problem, det blir inte ens ett märke...det är därför jag tror jag fått ett trippelfilter..
 

Ante

Well-known member
Knäpper era maskiner till varje minut när den blivit varm? Stör mig lite på det.. inte alltid bra med öppen planlösning:)

Ja, min knäpper en del. Vet inte vad det är för komponent som väsnas. Termostat?

Det är Pressostaten som knäpper när den slår på för att värma ångtanken. Det "knäppet" var en av anledningarna till att jag valde att sätta in en switch för ångan på min DallaCorte.

Den bygger upp ångtrycket så pass snabbt ändå när maskinen redan är igång tar det 4 min att nå det inställda maxtrycket

Denna pdf är förövrigt bra att ha till hands för Dallacorte-ägare, den har varit uppe förr men det skadar aldrig med en repost.
 

Ante

Well-known member
Dagens tips

legs.jpg
feet.jpg
 

hrbrun

Well-known member
Coolt!

Har du lite mer info om hur du gick tillväga när du installerade vippbrytare för ångan? Känns ganska intressant att fundera lite mer på....! Verkar betydligt enklare att sätta fast en brytare på en plåt än på en kvarn (som har flera mm tjockt gods). Fast å andra sidan är säkert elektroniken lite mer avancerad.
 

Ante

Well-known member
Det enda som finns utöver tråden är detta album http://www.riktigtkaffe.se/album.php?albumid=51

Satte över en plastkåpa som jag "limmade" med silikon. Ett tips är dock att låta bli om du inte känner dig riktigt säker på att du har koll på allt.

Det är ingen höjdare att kvadda maskinen och bryta garantin i samma veva.
 

hrbrun

Well-known member
Jag vägde och mätte just vad jag trodde var mitt dubbelfilter som följde med maskinen, fick plats med 23g utan problem (upp till toppen och strykte med fingret) och var dryga 3 cm... är det ett trippel??? jag trodde det var ett dubbelfilter som följde med?

Jag kan inte göra skott mindre än 19g (upp till 23-24g) utan att få en massa problem. Kanalisering främst... Har fått för mig att det kräver bra teknik för dosering och tampning när det är så stort glapp mellan kaffepucken och bryggruppen.
 

godis_knugen

Well-known member
Jag kan inte göra skott mindre än 19g (upp till 23-24g) utan att få en massa problem. Kanalisering främst... Har fått för mig att det kräver bra teknik för dosering och tampning när det är så stort glapp mellan kaffepucken och bryggruppen.

hmm..intressant, kan det vara så att ni har det smala brygghuvudet(spridarfilter), mitt är drygt 1cm tjockt och med dubbelkorg är det helt omöjligt att få ner så mycket kaffe!!

edit:
klippt från homebarista.com
"-Triple Baskets are available (sorry, they don't fit the Vivaldi), so you have options to experiment with different doses without resorting to custom fabricated baskets.
-A thin shower screen support (a.k.a. diffusion block) is available, to maintain headspace when updosing.
-A thick block is also available, for those who prefer downdosing.
"
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,669
Inlägg
155,726
Medlemmar
19,366
Senaste medlemmen
Peter Bohmelin
Topp