Problem

Hmm, problem med bryggning. Använder en Gaggia Coffee Deluxe, en Gaggia MM och ett kaffe från Verner & Verner. Har provat att mala på de 4 finaste inställningarena och packat lite olika hårt och det rinner igenom på en hyfsad tid. Det blir ändå vattningt nästan utan crema...Tänkte prova ett färdigmalet espressokaffe och se om det går bättre då. Misstänker att det är packningen av kaffet som brister. Har ingen våg att klämma på...

Nån annan som har någon idé?
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Gammalt kaffe? Luktar det torrt och dammigt eller djupt aromatiskt? Vad är det för kaffe?
Prova att ta i ordentligt när du tampar. Kanske samma tryck som om du tänker dig mosa en rå potatis med en gaffel...
 
Jag vet inte hur färskt verner och verners kaffe på lösvikt är...kan ju ha legat i burken lääänge. Typ allt man kan med tampen då...? Ska fixa lite nytt kaffe och ta nya tag i morgon.
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Lösvikt i burk. I Skellefte... My oh my :?
Köp bönor i påse med engångsventil och kolla på datumstämplingen att den inte är i närheten av dagens datum, eller äldre.
 

wesaft

Well-known member
Man är aldrig bättre än sin senaste kopp kaffe!

Man är aldrig bättre än sin senaste kopp kaffe!

Nu är det kris, vet inte om jag ska skratta eller gråta, antar att Cheffalo skakar på huvudet och skrattar :D

Det första jag kritiserar är mig själv och min egna teknik, men för att inte knäckas helt så måste jag skylla på bönorna när jag står här som ett frågetecken med ännu en sprillans ny kvarn...

Får inte till det alls, inte med den gamla heller som tur är, gör mig iaf lite trygg. (vägt kaffet, kollat tamptryck, finaste malningsgraden jag kan köra mm)

Mitt kaffe luktar inte gott, rinner genom väldigt fort, dåligt med crema.

bönorna jag kört:
Rättvisemärkta(något att stötta) eguale espresso 500g, vet ej datum.
Isola, LaBomba, 250g, 27:e aug
yiracheffe 500g, maj
5 estaten var den jag körde sist som var lyckad, fast den är slut tyvärr, men den gick fint och var inte för gammal.

Solisen kan jag faktiskt mala finare med, men bara för att jag kan skita i den och kör den så tätt att malskivorna går ihop :/ (kan nog teoretiskt mala finare med Anfimen såklart)

Fick till ok kaffe med 203:an med isola bönan, blev mest att jag testade mig fram med dessa 250g, saknades något.

LaBomba var långt ifrån perfekt, trodde det var att jag inte gillade robusta. (fick dock till mycket goda kafefdrinkar med vodka+chokladsyrup) funkade bäst när jag körde den finmalet ristrettohållet. 203:an kunde mala väldigt fint (kanske förklarar min väldigt fina inställning Cheffalo). Även om jag generellt kört min maskin med finmalet, blivit godast kaffe då. LaBomba funkade inte alls med Anfim.
Eguale gick riktigt kasst.

Till sist yiracheffe, fick till en knappt drickbar kopp med denna, underextraherad, tunn ljus crema(fick iaf crema :)) mer örtig än syrlig, nu förstår jag tejämförelsen bättre, alltid något!

Buda mig en påse nyrostad påse Mauro deLuxe från spetsen av Italien bums!

6 månader bäst före från J&N vägt mot 2 år bäst före fårn Mauro, skiljer det sig så mycket? Sen har väl bönorna stått i en bastuvarm kaffemaskinbutik, den varma sommaren har nog inte hjälpt till.

PS. Kände inte för att skapa en tråd som hette klagomuren så jag körde i denna, lite relevans så varför inte. DS.

PS2. Äntligen slut på mitt gormande klagomål. Som tur var gick det jättebra på basketträningen imorse så jag är på bra humör trots allt, oroa er inte :) DS2.
 

lina

Member
Re: Man är aldrig bättre än sin senaste kopp kaffe!

wesaft sa:
Man är aldrig bättre än sin senaste kopp kaffe!

Nu är det kris, vet inte om jag ska skratta eller gråta, antar att Cheffalo skakar på huvudet och skrattar :D

Det första jag kritiserar är mig själv och min egna teknik, men för att inte knäckas helt så måste jag skylla på bönorna när jag står här som ett frågetecken med ännu en sprillans ny kvarn...

Får inte till det alls, inte med den gamla heller som tur är, gör mig iaf lite trygg. (vägt kaffet, kollat tamptryck, finaste malningsgraden jag kan köra mm)

Mitt kaffe luktar inte gott, rinner genom väldigt fort, dåligt med crema.

bönorna jag kört:
Rättvisemärkta(något att stötta) eguale espresso 500g, vet ej datum.
Isola, LaBomba, 250g, 27:e aug
yiracheffe 500g, maj
5 estaten var den jag körde sist som var lyckad, fast den är slut tyvärr, men den gick fint och var inte för gammal.

Solisen kan jag faktiskt mala finare med, men bara för att jag kan skita i den och kör den så tätt att malskivorna går ihop :/ (kan nog teoretiskt mala finare med Anfimen såklart)

Fick till ok kaffe med 203:an med isola bönan, blev mest att jag testade mig fram med dessa 250g, saknades något.

LaBomba var långt ifrån perfekt, trodde det var att jag inte gillade robusta. (fick dock till mycket goda kafefdrinkar med vodka+chokladsyrup) funkade bäst när jag körde den finmalet ristrettohållet. 203:an kunde mala väldigt fint (kanske förklarar min väldigt fina inställning Cheffalo). Även om jag generellt kört min maskin med finmalet, blivit godast kaffe då. LaBomba funkade inte alls med Anfim.
Eguale gick riktigt kasst.

Till sist yiracheffe, fick till en knappt drickbar kopp med denna, underextraherad, tunn ljus crema(fick iaf crema :)) mer örtig än syrlig, nu förstår jag tejämförelsen bättre, alltid något!

Buda mig en påse nyrostad påse Mauro deLuxe från spetsen av Italien bums!

6 månader bäst före från J&N vägt mot 2 år bäst före fårn Mauro, skiljer det sig så mycket? Sen har väl bönorna stått i en bastuvarm kaffemaskinbutik, den varma sommaren har nog inte hjälpt till.

alla kan nog rosta kaffe och det smakar sjukt bra några veckor men sen kanske det märks skillnad på erfarenhet och kunskap... :?:
 

wesaft

Well-known member
Jag undrar också vad jag håller på med, känns som jag inte kan göra kaffe, mycket möjligt att det är så och att jag lärt upp mig på den här nystiska Solismaskinen på mitt egna sätt. Kom över på stört, jag betalar taxin!

Jag började fundera på att sätta i mina trycksatta filer som nödlösning.

Anfimen spinner iaf som en kaff, mm
 

wesaft

Well-known member
Jag har kommit på det!
Jag köper en ny maskin, en lyxig BFC eller den där läckra Elektran, sen fixar jag en Barista till tjej som kan göra mitt kaffe, har jag nämnt att jag är bra på problemlösning :roll:
 

wesaft

Well-known member
Jag var helt nykter igår, enSam satt jag och längtade efter gott kaffe, ok den där snygga baristan också, oj nu ska hon vara snygg också :)
Drack te imorse, Safari med honung i.
 

wesaft

Well-known member
Köpte på mig en påse Musetti idag som var rostad i Juni.
Fick till en fin dubbel på ca 25s, känns som jag kan vara på väg tillbaka,
hopplösheten har försvunnit :)
Den koppen hade jag kunnat med att bjuda någon på, även om Musettin är lite neutral och vänlig i smaken. Mmm, crema va gott! även om den var något lättflyktig.
Men första espresson på en nyöppnad påse är alltid bäst för mig, kan vara
inbillning. Jag vågar itne blåsa faran över helt, imorgon kan missären vara tillbaka.

Kunde bygga upp tryck i pucken nu igen, så skönt.
Läge 0,5(5 chefen) på kvarnen, så jag kan inte gå finare utan att riskera malskivorna, nästa problem kommer bli min ristrettokris...

Så jag måste nog köpa en ny maskin trots allt, tjejerna kommer på köpet då har jag hört, precis som med snygga bilar ;)

Missa inte snookerfinalenikväll, Ronnie och Ding är båda i storform.
 

wesaft

Well-known member
Det var något fel på kvarnen, hade med mina grejer in på test hos Kaffemaskinen under kaffenördträffen.
Den kunde mala tillräckligt fint om man pressade ihop skivor, men kunde inte mala fint vid mitt "0 ställe" där skivorna gick ihop.

Börjat sukta efter en Mazzer nu istället.

på tal om snooker, VM börjar idag, äntligen.
 

lupoo

Well-known member
Det var något fel på kvarnen, hade med mina grejer in på test hos Kaffemaskinen under kaffenördträffen.
Den kunde mala tillräckligt fint om man pressade ihop skivor, men kunde inte mala fint vid mitt "0 ställe" där skivorna gick ihop.
Gick/går det att åtgärda? Har en liten känsla att min Anfim lider av något liknade, fast inte så "grovt":unsure:. Som om malskivorna inte står helt plana mot varandra:unsure:. Typ!?
 

Molarin

Well-known member
N
Gå inte händalserna i förväg nu, wesaft. Först fet maskin. SEDAN en barista-tjej som fixar att sköta den. :)
 

Lars

Well-known member
på tal om snooker, VM börjar idag, äntligen.

När jag satt och tittade på Snooker i lördags och inte trodde att livet kunde bli bättre, så fick jag faktist till ett guldskott i pausen på kaffet jag köpte i London. En mycket tjusig tigrerad sak, med en underbar sötma. Man kände redan på lukten vid extraheringen att något speciellt var på gång. Plötsligt händer det!
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,722
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp