Hej!
Efter att ha snokat runt på forumet ett tag slog jag till och köpte en begagnad Sivlia samt en Ascaso i-mini. Gjorde cirka tre dubbla om dagen, som smakade ok, i två veckor innan jag fick för mig att göra rent maskinen ordentligt.
Sagt och gjort så köpte jag rengöringsmedel (clean express), blindfilter och avkalkningsmedel och rengjorde enligt instruktioner. Efter detta har alla försök att göra espresso slutat med att det blir surt, riktigt surt.
Vad jag förståt är vattentemperaturen den först misstänkta, men jag är tveksam till det då maskinen alltid får stå minst 45 min och värma sig med pf i. Jag har provat att mala både fint och grovt samt tampat både hårt och löst men resultatet blir alltid, oavsett extraktionens tid, en sur kopp.
Jag har rengjort maskinen både en och två gånger till för att eliminera den faktorn. Jag tror jag gjort av med snart 500g Mauro de luxe och 250g la bomba utan att det blivit något bättre. Kaffet är färskt så det känns som inte heller det är felet. Dessutom smakade ju det "bra" innan rengörningen. Har provat att skruva lite på OPV:n också men det gör varken till eller från.
Jag vänder mig därför till er nu, sveriges kaffe-intelligentia, har ni några förslag eller idéer?
Efter att ha snokat runt på forumet ett tag slog jag till och köpte en begagnad Sivlia samt en Ascaso i-mini. Gjorde cirka tre dubbla om dagen, som smakade ok, i två veckor innan jag fick för mig att göra rent maskinen ordentligt.
Sagt och gjort så köpte jag rengöringsmedel (clean express), blindfilter och avkalkningsmedel och rengjorde enligt instruktioner. Efter detta har alla försök att göra espresso slutat med att det blir surt, riktigt surt.
Vad jag förståt är vattentemperaturen den först misstänkta, men jag är tveksam till det då maskinen alltid får stå minst 45 min och värma sig med pf i. Jag har provat att mala både fint och grovt samt tampat både hårt och löst men resultatet blir alltid, oavsett extraktionens tid, en sur kopp.
Jag har rengjort maskinen både en och två gånger till för att eliminera den faktorn. Jag tror jag gjort av med snart 500g Mauro de luxe och 250g la bomba utan att det blivit något bättre. Kaffet är färskt så det känns som inte heller det är felet. Dessutom smakade ju det "bra" innan rengörningen. Har provat att skruva lite på OPV:n också men det gör varken till eller från.
Jag vänder mig därför till er nu, sveriges kaffe-intelligentia, har ni några förslag eller idéer?