Nex
Active member
Hej!
Ny som man är så prövar man sig fram och i väntan på min nya espressomaskin så har det blivit en del i pressokannan. Men jag gillar inte en sak med resultatet, dock inget fel med smaken, vilket är att det blir en "sump" i allas koppar. Sumpen är dock så superfin att den vid omrörning blandas ut i övriga kaffet. Men det ser ju lite skumt ut när man börjar närma sig botten på sin kaffekopp och där ligger en svart "sump"...
Brukar det bli såhär med pressokannor eller är det något skumt med mina bönor? Någon med erfarenhet, vilket jag vet att ni har, som kan förklara för mig vad som händer Bönorna är från Da Matteo i Göteborg och om jag minns rätt så använde jag deras sommarblandning sist, en blandning som är ganska långt ifrån mörkrostad. Har en kvarn från krups och körde näst intill på det grövsta.
Tips för en lyckad pressobjudning önskas
Ny som man är så prövar man sig fram och i väntan på min nya espressomaskin så har det blivit en del i pressokannan. Men jag gillar inte en sak med resultatet, dock inget fel med smaken, vilket är att det blir en "sump" i allas koppar. Sumpen är dock så superfin att den vid omrörning blandas ut i övriga kaffet. Men det ser ju lite skumt ut när man börjar närma sig botten på sin kaffekopp och där ligger en svart "sump"...
Brukar det bli såhär med pressokannor eller är det något skumt med mina bönor? Någon med erfarenhet, vilket jag vet att ni har, som kan förklara för mig vad som händer Bönorna är från Da Matteo i Göteborg och om jag minns rätt så använde jag deras sommarblandning sist, en blandning som är ganska långt ifrån mörkrostad. Har en kvarn från krups och körde näst intill på det grövsta.
Tips för en lyckad pressobjudning önskas