Johan & Nyströms La Bomba har sitt bryggtips om att brygga på 90C.
Tänkte kolla om det någon som har koll på vad värmetappet blir från kokaren till brygghuvudet på en Gaggia Classic. Detta under förutsättning att hela maskinen är ordentligt uppvärmd och vattnet är rumstempererat. Idag står PID:en på 100C vilket ger ett kaffe som är "något" för varmt (75-80C) för att dricka direkt efter extraktion.
Frågan är; vad bör jag ställa temperaturen på PID:en för att extrahera ett kaffe som kräver tex 90C?
Tänkte kolla om det någon som har koll på vad värmetappet blir från kokaren till brygghuvudet på en Gaggia Classic. Detta under förutsättning att hela maskinen är ordentligt uppvärmd och vattnet är rumstempererat. Idag står PID:en på 100C vilket ger ett kaffe som är "något" för varmt (75-80C) för att dricka direkt efter extraktion.
Frågan är; vad bör jag ställa temperaturen på PID:en för att extrahera ett kaffe som kräver tex 90C?