Nybörjarfrågor!

JuniorWictor

New member
Hej,
Inhandlade min ECBC-godkända bryggare, och en Wilfakvarn i tron om betydligt godare kaffe än innan.
Det har blivit godare men har inte lyckats hitta någon riktigt god kombo.

Köpte nyrostat kaffe på Urban Deli i Stockholm, ett från Etiopien och en Nytorgets blandning. Ingen av de var en riktig hit..

Skulle vilja få tips om bra bönor med god "standardsmak" (kan man säga så?) och lite hur man ska mala :)

Tack!

Wictor
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Jag tror att du ska sikta på att få kaffet malt ungefär som strösocker (eller kanske något grövre). Sedan kan du ju prova med att brygga 7-8 gram kaffe per 100 gram (per dl) vatten.

Gällande kaffet: för att nå kaffenirvana måste du gå på det du gillar. Att söka efter standardsmak komer aldrig att hamna däruppe... Mitt tips är att du testar dig fram och hittar de smaker du gillar. Sött, syrligt, kärvt? Personligen är jag svag för Etiopiska och Kenyanska kaffen; gillar det bäriga, söta i kombination med en fin syrlighet.

Ett kaffetips kan jag delge dig dock: Kenya AA (Johan&Nyström har två fina). Kör hårt och lycka till!

//Stefan (som alldeles strax ska göra en kopp; Aricha eller Tradition blir det)
 

Forumstatistik

Trådar
14,680
Inlägg
155,803
Medlemmar
19,372
Senaste medlemmen
desoc
Topp