MattiasL
Well-known member
På sistone har jag börjat gå ner lite i temperatur på vattnet och tycker jag får fram syra och sötma bättre. Har testat runt 85-90 grader och tycker det känns lovande. Särskilt på hårt rostade bönor tror jag det kan göra nytta.
I övrigt kör jag nog som de flesta andra. 60-70g/l, ca 3-4 min drag tid, ungefär samma malningsgrad som färdigmalet och sen föredrar jag att hälla kaffet i en termos, både för att behålla värme och se till att inte extraktionionen fortsätter.
Men, alla sätt är bra, förutom de dåliga.
I övrigt kör jag nog som de flesta andra. 60-70g/l, ca 3-4 min drag tid, ungefär samma malningsgrad som färdigmalet och sen föredrar jag att hälla kaffet i en termos, både för att behålla värme och se till att inte extraktionionen fortsätter.
Men, alla sätt är bra, förutom de dåliga.