josef
Well-known member
Nu händer det grejer - Café G12 - Kvarnhjälp!
På tisdag ska jag, tillsammans med min humorberikade och kaffeälskande chef, till Johan & Nyström för att smaka lite kaffe, och thé. Både för espresso och brygg, och förhoppningsvis så börjar vi köpa kaffe från dem. Och när det gäller brygg så ska vi köpa en till kvarn för det kaffet också. Nu är min fråga, vilken kvarn bör vi investera i? Pris bör vägas in i valet. Till espresso har vi nu en Macap stegad kvarn med doseringshus, vet inte exakt vilken det är, men jag gillar den inte. Dels för att den är stegad, dels för att den har en tendens att spotta ut klumpar vid de finare malningsgraderna.
Vi har köpt den av monteriva, och servicekillen där påstår att klumpar inte påverkar något, kunden känner inte skillnad i smak. Va? Klumpar kan lätt påverka hur det rinner och det kan bli kanalisering etc lättare (även med hård tampning, ett fåtal gånger har dessa klumpar orsakat kaos och jag har fått göra ny till kund), förklarade jag för honom. Svaret blev igen att kunderna inte känner skillnad i smak. Han sa att det kan även bero på bönorna som jag använder. Det betvivlar jag, men det kan kanske någon här på forumet bekräfta?
Då är min tanke såhär: Ska vi köpa ny kvarn till espressokaffet istället, och använda denna till brygg? Är det väldigt omständigt att ha en kvarn med doseringshus till bryggkaffet? Finns det kvarnar speciellt utformade för bryggare? Bör vi kanske helt enkelt sälja denna 2 månader gamla kvarn och köpa två helt nya?
Alla tips mottages tacksamt!
På tisdag ska jag, tillsammans med min humorberikade och kaffeälskande chef, till Johan & Nyström för att smaka lite kaffe, och thé. Både för espresso och brygg, och förhoppningsvis så börjar vi köpa kaffe från dem. Och när det gäller brygg så ska vi köpa en till kvarn för det kaffet också. Nu är min fråga, vilken kvarn bör vi investera i? Pris bör vägas in i valet. Till espresso har vi nu en Macap stegad kvarn med doseringshus, vet inte exakt vilken det är, men jag gillar den inte. Dels för att den är stegad, dels för att den har en tendens att spotta ut klumpar vid de finare malningsgraderna.
Vi har köpt den av monteriva, och servicekillen där påstår att klumpar inte påverkar något, kunden känner inte skillnad i smak. Va? Klumpar kan lätt påverka hur det rinner och det kan bli kanalisering etc lättare (även med hård tampning, ett fåtal gånger har dessa klumpar orsakat kaos och jag har fått göra ny till kund), förklarade jag för honom. Svaret blev igen att kunderna inte känner skillnad i smak. Han sa att det kan även bero på bönorna som jag använder. Det betvivlar jag, men det kan kanske någon här på forumet bekräfta?
Då är min tanke såhär: Ska vi köpa ny kvarn till espressokaffet istället, och använda denna till brygg? Är det väldigt omständigt att ha en kvarn med doseringshus till bryggkaffet? Finns det kvarnar speciellt utformade för bryggare? Bör vi kanske helt enkelt sälja denna 2 månader gamla kvarn och köpa två helt nya?
Alla tips mottages tacksamt!