frippe79
Active member
Hej på er!
Har lurat runt lite här på forumet ett tag, så nu är det dags att presentera mig en smula.
Fick tilltalsnamnet Fredrik av mina föräldrar, är 27 år och har nyligen inlett min väg till att bli helt kaffefrälst
Dvs. jag surfar detta forum och lyssnar på div. podcast inom espressovärlden och allmänt drömmer mig bort.
Köpte mig en Silvia som kom på plats i förra veckan, håller på att lära mig att handskas med denna fröken. (Blir man någonsin fullärd?)
Innan dess så har jag haft mokkabryggare, en som jag påstår är en piratkopia, en Zanzibar och en Brikka från Bialetti. Har en perkulator undangömd nånstans med.
Införskaffade en Solis Scala 166 i våras vilken jag använder än idag till min Silvia, ve och fasa
Kommer i sinom tid uppdatera min kvarn när kassan tillåter, fastän att jag vet om att det i den innersta kaffekretsen anses vara snudd på en styggelse att snåla på kvarnen. Men vid köpet av min Scala 166 så hägrade aldrig tanken att bli intresserad av espresso, my bad
Har onekligen stött på några frågor gällande espressoskapandets ädla konst, som jag tänkte ställa här och nu:
Avslutningsvis vill jag även passa på att ge herrarna på Kaffemaskinen i Göteborg positiv kritik, för att de assisterade mig så bra när jag lite villset skulle välja min första Espressoböna, blev en De Sica som inkörsport. Tack för hjälpen!
Och tack för ordet, ha en fortsatt trevlig kväll.
Har lurat runt lite här på forumet ett tag, så nu är det dags att presentera mig en smula.
Fick tilltalsnamnet Fredrik av mina föräldrar, är 27 år och har nyligen inlett min väg till att bli helt kaffefrälst
Dvs. jag surfar detta forum och lyssnar på div. podcast inom espressovärlden och allmänt drömmer mig bort.
Köpte mig en Silvia som kom på plats i förra veckan, håller på att lära mig att handskas med denna fröken. (Blir man någonsin fullärd?)
Innan dess så har jag haft mokkabryggare, en som jag påstår är en piratkopia, en Zanzibar och en Brikka från Bialetti. Har en perkulator undangömd nånstans med.
Införskaffade en Solis Scala 166 i våras vilken jag använder än idag till min Silvia, ve och fasa
Kommer i sinom tid uppdatera min kvarn när kassan tillåter, fastän att jag vet om att det i den innersta kaffekretsen anses vara snudd på en styggelse att snåla på kvarnen. Men vid köpet av min Scala 166 så hägrade aldrig tanken att bli intresserad av espresso, my bad
Har onekligen stött på några frågor gällande espressoskapandets ädla konst, som jag tänkte ställa här och nu:
- Det där med tamper, har förstått att många väljer att slänga/gömma plastbiten som följer med espressomaskinen och istället köpa sig en i metall.
Jag undrar förstås, varför? Skulle vara trevligt att veta vad man har i åtanke när man väljer bort plastbiten. Visst är det så att många väljer att gå till en butik och känna på sin tamper innan man köper den?
- Ny kvarn tänkte jag skaffa mig, överväger att ha en Rocky vid Silvias sida. Med eller utan doser är frågan... känns som en fråga som är lika klurig att svara på som "skall jag ta papper eller plastpåsar"-frågan man har i kassakön på ICA.
Avslutningsvis vill jag även passa på att ge herrarna på Kaffemaskinen i Göteborg positiv kritik, för att de assisterade mig så bra när jag lite villset skulle välja min första Espressoböna, blev en De Sica som inkörsport. Tack för hjälpen!
Och tack för ordet, ha en fortsatt trevlig kväll.