Monte Santos

Molusk

Active member
När ska du prova Monte Santos "Caffé Espresso"? :blush:

Det har jag gjort idag. Jag plockade ut Cremabönorna och sköt ett löst skott för att rensa kvarnen. Sedan öppnade jag Espressopåsen. En espresso blev inte helt fel och när jag senare bjöd frugan på en välskummad Cappucino fick jag kommentaren att det smakade riktigt bra. Det verkar som vi kör ut denna påse innan Mauropåsen öppnas för så dåligt var inte detta kaffe.
 

linken

lilla Kaffe & Chokladhandeln
Skönt! Blev lite orolig att det skulle finnas ett fullgott alternativ till mitt finkaffe (á 229kr/kg) på lidl (för 70kr/kg). I detta fall går pris och kvalite hand i hand;)

...och vad säger vi nu då lupoo..... :huh:

Kanske inte ett fullgott alternativ, men kanske ett skapligt... :)
 

lupoo

Well-known member
Kanske inte ett fullgott alternativ, men kanske ett skapligt... :)
Mmm :unsure: Men livet är alldeles för kort för att slösas bort på att dricka "skapligt kaffe";) .
Finns förövrigt redan några sorter i just detta segment ex. Molinari och Musetti, som är helt OK men når inte ända fram till "kaklet".
När man väl har fått smak på "RiktigtKaffe":cool: är det svårt att acceptera något annat, (trots att "Knallen" i mig skriker att det finns betydligt billigare kaffe....).
 

zix

Well-known member
Jag säger bara lite såhär då: idag köpte vi fyra kilo kaffe för 365 kr (visst var det så, Per?) på Mauritz. Då blir det ungefär 3.2 kilo efter rostning om vi räknar med att 20% försvinner. En sort var då åldrat (Old Brown Sulawesi), en annan var monsunkaffe (monsun malabar), resten bra arabicasorter förutom 1/4 kg indisk robustam, även det av bra kvalisort. Inget billigt skräp alltså. Bara orostat.
Kan det tilltala knallen i herr lupoo?
 

lupoo

Well-known member
Jag säger bara lite såhär då: idag köpte vi fyra kilo kaffe för 365 kr (visst var det så, Per?) på Mauritz. Då blir det ungefär 3.2 kilo efter rostning om vi räknar med att 20% försvinner. En sort var då åldrat (Old Brown Sulawesi), en annan var monsunkaffe (monsun malabar), resten bra arabicasorter förutom 1/4 kg indisk robustam, även det av bra kvalisort. Inget billigt skräp alltså. Bara orostat.
Kan det tilltala knallen i herr lupoo?
WOOOW!:cool:
Jo jag går lite i "rostningstankar". Har faktiskt införskaffat mig en ungsform på IKEA för att prova lite i ungnen, har även lite råkaffe (av fulkaffe typ) att prova på. Har även läst de alldeles förträfflliga instruktioner som "mäster zix" har på sin hemsida.
Men samtidigt är det skoj att prova sig fram bland alla de färdiga kvalitesblandningar som finns och jag har egentligen inte något problem med att kaffet kostar en del, men jag tror att smakupplevelsen kan bli ännu ett snäpp högre när man rostar själv och kan dricka det "färskt".

Min tes är väl egentligen "Det finns inga genvägar till en perfekt espresso". Köp gärna "billiga" färdigrostade bönblandningar, men de kommer aldrig att bli "RiktigtKaffe" av det.
 

linken

lilla Kaffe & Chokladhandeln
Min tes är väl egentligen "Det finns inga genvägar till en perfekt espresso". Köp gärna "billiga" färdigrostade bönblandningar, men de kommer aldrig att bli "RiktigtKaffe" av det.

Håller med dig, varför bara vara skapligt nöjd när man kan vara helt nöjd!

Livet är för kort för att leva skapligt... :D
 

augusto

Well-known member
Till sist, är lagom-är-bäst filosofin död! Hurra... hurra... hurra! Bravo! :blush:

Livet är kort för att leva lagomt... :) :lol: :D
 

Satyricon

Well-known member
Jag har prövat Monte Santos Espresso i dag. Låt mig direkt säga att jag har bihåleinflammation och inte kan bedöma smak och doft korrekt. Men likväl: kaffet får en mycket aptitlig och riklig crema och det lilla jag kan bedöma av smaken tyder på ett förvånansvärt gott kaffe. Det är uppenbarligen en robustablandning. Preliminärt rankar jag detta kaffe ett snäpp över t ex Musetti.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,723
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp