Mjölken känns inte homogen

agb007

Member
Hej!

Har tränat och tränat på skummningen och bättre har det blivit men ett bekymmer har jag som jag inte riktigt löser.

På toppen i kannan är det tjockt skumm i botten är det vanlig mjölk grovt beskrivet. Det räcker inte att slå kannan i bänken för att jämna ut.
Allra helst vill jag stoppa i en sked och röra.

Har någon ett snällt tips om vad som är fel?


Tackar på förhand
agron
 

theseal

Kaffeterroristen
Troligtvis så får du inte ner virveln tillräckligt långt i kannan. Prova att labba med mindre mjölk, eller annan vinkel för att riktigt sätta snurr på mjölken, tänk "hela havet stormar". Resultatet du får beror mest troligt på att du inte "får ner" microskummet under den oskummade mjölken så att du kan skumma den, utan du skummar bara skummet längst upp.

Hade delvis samma problem med min classic innan jag bytte till rancilio-ångrör.
 

Roenbaeck

Well-known member
Om du inte testat. Ha pipen nära ytan tills du fått lite skum och mjölken ännu inte blivit för varm. Kör då ner pipen långt ner i kannan och låt det blanda runt tills mjölken blir lagom varm. Du kan som jag ha en maskin där det är svårt att få virveln ner till botten. Då krävs istället att du blandar skummet genom att trycka ut ånga närmare botten.

Skumning är en explorativ konst, så du måste hitta det som funkar för dig och din maskin. Tricket ovan lärde mig att man behöver förvånansvärt lite skummande och mycket blandande för att få det homogent. Börja snålt, så att skummet nästan blir för tunt, men ändå homogent och öka på tiden du har pipen vid ytan tills du hittar rätt.
 

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,763
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp