Min Espresso blir lika bra som börsen

AA

Skottjägare
Bara för att visa lite kanalisering.
Detta är GROV kanalisering. Har man problem av denna storlek så är tipset att gå och lägga sig och starta om dagen. Hjälper inte det så är det ju faktiskt ganska kul med golf (har jag hört).

Puck-Channeling.jpg


/AA
 

Mr Q

Well-known member
Det där känner jag igen, fast kanske inte så där många hål. Jag tror nog vi snackar om samma sak. Extraheringen går från kontrollerad till okontrollerad, det bara fräser och sprutar icke bra bryggt kaffe, resultatet blir ett grumligt för svagt kaffe utan crema eller smak.

Den har jag testat, särskilt med enkelfiltret på Giadan! :lol:
 

Bjarne

Well-known member
Det där känner jag igen, fast kanske inte så där många hål.

Jag trodde det var ett foto på en chokladmuffin uppifrån :D
Är glad att jag aldrig fått channeling-problemet, men som med bunkerspel i golf: Man vill inte hamna i bunkarna, men det är väldigt bra att träna bunkerspel om/när man väl hamnar däri ;)
 

Mr Q

Well-known member
Jag sitter och letar på Guiness book of records efter världens mest ihärdigaste syra. Jag har för mig jag läste nånstans om en vätska som med en endaste droppe kunde förstöra 1000-tals kubik med vatten. Ättikssprit ligger nog bra till i den tävlingen. Jag körde vattenkärlet (3 liters) i diskmaskinen, högsta temp. När jag tog ut den och sniffade ner i hinken, vad kände jag? Gissa en gång.

För att inte tala om apparatens innandöme, det doftar fina grejor. Undrars om det är skroten som gäller för den bryggaren eller om tidens tand tar bort odören? Perkele vicket siiiit!
 

Christiansson

Active member
Lite OT, men det kanske kan muntra upp.

En mig mycket närstående person ;) skulle göra varm choklad och kom på den briljanta idén att använda kaffebryggaren, i med mjölk i vattenbehållaren, och O'boy i filtret :D

Strålande sickan, nu smakar allt kaffe bränd mjölk:cool:

Natt natt ;-)
 

Tobiemme

Well-known member
ojojojojojoj! mein gott!
kvalar lätt in till tävlingen om Årets Sämsta Tilltag.
ska du prova att göra rent Emilian nu då – kanske med lite...
...såpa?
 

jojo

Well-known member
Super Giadan har ju en switch som du aktiverar för att koka upp vattnet till ånga. Den kör man igång innan man ska skumma.

Har du koll på detta?
 

Mr Q

Well-known member
Hm, ångswitchen är alltid på hos mig. För att starta ångan vrider jag på vredet.

Är det där skon klämmer för mitt pysande tros?
 

Kson

Well-known member
Kan vara detta som är din lösning

Hej där! Har följt dina öden och har självnyligen köpt en Giada. Kan inte säga att jag är helt frälst i den men jag får till ganska bra espresso och tränar nu på att få till skumningen. Helt klart är att du ENDAST ska ha ångläge på vid skumning. NU vet jag inte om är allvarlig eller skämtar när du säger att du alltid haft den på. Eftersom en god espresso inte är ngt man skämtar om så utgår jag från att du är allvarlig. När du ska köra din espresso ska vippbrytaren ALLTID vara i uppläge. När du sen ska skumma så ska du plippa ned den och du ser så att den röda lampan tänds. Sen kan jag tipsa dig om en kanonböna att få till bra espresso med god smak. De Sica. Där fårdu en skän crema och bra smak.

Ge inte upp nu!
 

jojo

Well-known member
Den ska absolut inte vara på hela tiden. Stäng av den så kommer resultatet antagligen bli radikalt annorlunda.
 

Mr Q

Well-known member
Guld! Nu måste jag testa ikväll.

Manualen ger jag inte mycket för med tanke på att de tycker att man ska ha vinäger i apparaten i 12 timmar. De tycker också att man ska ta loss och rengöra silen, trots att Isamoc Sverige hävdar med bestämdhet att man får inte ta bort silen för då förstörs den (något jag kan intyga stämmer).
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Manualen ger jag inte mycket för med tanke på att de tycker att man ska ha vinäger i apparaten i 12 timmar. De tycker också att man ska ta loss och rengöra silen, trots att Isamoc Sverige hävdar med bestämdhet att man får inte ta bort silen för då förstörs den (något jag kan intyga stämmer).

Jag skulle kräva att få ut en ny maskin, om du har garati till den. Med hänvisning att du har följt instruktionerna och apparaten är förstörd eftersom den fortfarande har en bismak (och lukt) efter att du har rengjort den med vinäger.

Vill de laga den istället för att ge dig en ny så kör en extra omgång med 12 timmars vinäger innan du skickar in den!:angry:
 

Molarin

Well-known member
De gamla rävarna minns förstås förra gången det plingade här på sajten? Den gången var det bryggknappen som trycktes in vid mjölkskumning...
 

Mr Q

Well-known member
Re Buffeln: Ja det ska bli spännande att se i kväll.

Re Kaffegalningen: Bra idé, jag ska överväga den. :lol:

Re Molarin: Gör man sådär kommer det tevatten ur Giadan.Har jag använt mycket under sköljningen i helgen. :lol:
 

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,765
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp