Bjarne
Well-known member
Jag har själv inte tänkt så mycket på hur mycket kaffe som fastnar på utsidan av tratten. Däremot varierar hur mycket kaffe som ramlar runtomkring vid malning.
Minst spill har jag med färska kaffen, jag ändrar nämligen inte så mycket på malgraden och resultatet blir mindre kaffemängd, men samma goda resultat vid bryggningen. Äldre (läs torrare) kaffen däremot spiller klart mycket mer och jag behöver överdosera PF en del för att få till samma extraktionsresultat.
Kalla mig slö som knappt ställer om kvarnen mellan kaffesorterna, men extraktionen sköter sig fint, torra puckar och tigreringar i koppen samt god smak i munnen. En får vara glad för det goda resultatet och den lilla ansträngningen
Minst spill har jag med färska kaffen, jag ändrar nämligen inte så mycket på malgraden och resultatet blir mindre kaffemängd, men samma goda resultat vid bryggningen. Äldre (läs torrare) kaffen däremot spiller klart mycket mer och jag behöver överdosera PF en del för att få till samma extraktionsresultat.
Kalla mig slö som knappt ställer om kvarnen mellan kaffesorterna, men extraktionen sköter sig fint, torra puckar och tigreringar i koppen samt god smak i munnen. En får vara glad för det goda resultatet och den lilla ansträngningen