Mandelskorpor, Java style
Börja med detta! (Ugn 200 grader)
1 dl hackad mandel, eller ta de nötter du har hemma!
1 dl hackad torkade aprikoser
Rör dessa ingredienser (separat) luftigt tillsammans:
200 gram rumstempererat smör
2 dl strösocker
Tillsätt ( i smör, socker blandning):
4 ägg, ett i sänder!
Blanda (separat):
8 dl vetemjöl (480 gram o du har våg)
2 tsk bakpulver
Blanda nötter, mjöl, bakpulver med smör, socker äggblandningen!
Låt gärna blandningen stå i kylen 1 h eller använd mer mjöl vid utbakning om degen känns kladdig
Gör 6 längder/rullar av degen och tryck till dem lätt! Baka av i 10-12 minuter, 200 grader!
Skär längderna snett till lagom stora skorpor! Baka av varje snittyta 4 minuter, eller tills skorporna är torra och lätt brungräddade.
Lycka till!
Börja med detta! (Ugn 200 grader)
1 dl hackad mandel, eller ta de nötter du har hemma!
1 dl hackad torkade aprikoser
Rör dessa ingredienser (separat) luftigt tillsammans:
200 gram rumstempererat smör
2 dl strösocker
Tillsätt ( i smör, socker blandning):
4 ägg, ett i sänder!
Blanda (separat):
8 dl vetemjöl (480 gram o du har våg)
2 tsk bakpulver
Blanda nötter, mjöl, bakpulver med smör, socker äggblandningen!
Låt gärna blandningen stå i kylen 1 h eller använd mer mjöl vid utbakning om degen känns kladdig
Gör 6 längder/rullar av degen och tryck till dem lätt! Baka av i 10-12 minuter, 200 grader!
Skär längderna snett till lagom stora skorpor! Baka av varje snittyta 4 minuter, eller tills skorporna är torra och lätt brungräddade.
Lycka till!