Vee-Eight
Member
Hej!
Mitt namn är Daniel, och jag är kanske mer en kaffedrickare än kaffegörare, historiskt sett. Man har haft som vana att omge sig med vänner som kan bygga en seriös kaffedryck. Men nu efter ett antal år av snyltande och trälande med allehanda tråkiga maskiner har det införskaffats en liten, men troligen riktigt trevlig maskin; Isomac Napolissima, svart. Jag är inte en vän, iaf inte än, av capuccino. När min karriär som kaffedrickare började så dracks det med mjölk för jämnan, varvid man fick "nog" av utblandat kaffe. Behovet av en seriös skummare är i nuläget rätt så begränsat och det är främst min egen gom som skall tillfredsställas; därav valet av maskin och dess ringa storlek.
Hifi, som är ett annat tungt intresse, har kaffet som en integrerad alt tangerad del. På många hifisammankomster så har espresson vart ett givet tillbehör. DIY-mässan för hifi-hemmabyggare i Göteborg har haft kaffet som ett stående inslag, anledningen varför är döljt i dunkel. Italiensk mat intresserar mig mkt, speciellt tankarna bakom och hur mattraditionerna funkar som mekanismer. Det talar om så mycket om kulturer om man ser till hur folk äter och dricker.
Anledningen till varför jag dök upp här är densamma som med alla andra hobbies jag har (hifi, gamla saabar, matlagning, musik etc); att lära sig mer - att förkovra sig!
Fridens liljor, kamrater!
Mitt namn är Daniel, och jag är kanske mer en kaffedrickare än kaffegörare, historiskt sett. Man har haft som vana att omge sig med vänner som kan bygga en seriös kaffedryck. Men nu efter ett antal år av snyltande och trälande med allehanda tråkiga maskiner har det införskaffats en liten, men troligen riktigt trevlig maskin; Isomac Napolissima, svart. Jag är inte en vän, iaf inte än, av capuccino. När min karriär som kaffedrickare började så dracks det med mjölk för jämnan, varvid man fick "nog" av utblandat kaffe. Behovet av en seriös skummare är i nuläget rätt så begränsat och det är främst min egen gom som skall tillfredsställas; därav valet av maskin och dess ringa storlek.
Hifi, som är ett annat tungt intresse, har kaffet som en integrerad alt tangerad del. På många hifisammankomster så har espresson vart ett givet tillbehör. DIY-mässan för hifi-hemmabyggare i Göteborg har haft kaffet som ett stående inslag, anledningen varför är döljt i dunkel. Italiensk mat intresserar mig mkt, speciellt tankarna bakom och hur mattraditionerna funkar som mekanismer. Det talar om så mycket om kulturer om man ser till hur folk äter och dricker.
Anledningen till varför jag dök upp här är densamma som med alla andra hobbies jag har (hifi, gamla saabar, matlagning, musik etc); att lära sig mer - att förkovra sig!
Fridens liljor, kamrater!