Hej!
Igår gick jag till kaffeaffären i solna centrum för att köpa kaffe til min gaggia Classic. Väl där pratade jag med farbrorn som jobbade där och han rekomenderade sin egna bönblandning solna royal. Jag berättade för honom att jag hade en Gaaggia Classic och då sa han att jag alltid ska säga det pga att man behöver mala bönorna finare än till andra maskiner med den. Väl hemma doserade jag och tampade med ca 15 kg tryck. När jag sedan skulle göra espresson tog sig inte vattnet igenom kaffet. Inte en enda droppe. Jag började om och tampade mycket lösare och då började det droppa lite lite grann efter ett tag .
Är kaffet för finmalet eller vad tror ni är problemet? Jag har tidigare bara kört med Illy-espresso och det har fungerat bra.
Igår gick jag till kaffeaffären i solna centrum för att köpa kaffe til min gaggia Classic. Väl där pratade jag med farbrorn som jobbade där och han rekomenderade sin egna bönblandning solna royal. Jag berättade för honom att jag hade en Gaaggia Classic och då sa han att jag alltid ska säga det pga att man behöver mala bönorna finare än till andra maskiner med den. Väl hemma doserade jag och tampade med ca 15 kg tryck. När jag sedan skulle göra espresson tog sig inte vattnet igenom kaffet. Inte en enda droppe. Jag började om och tampade mycket lösare och då började det droppa lite lite grann efter ett tag .
Är kaffet för finmalet eller vad tror ni är problemet? Jag har tidigare bara kört med Illy-espresso och det har fungerat bra.