Macchiato, Bollebygd

frX

Well-known member
Har vart en sväng i Bollebygd (svärföräldrarana bor här) och gick in på "byns" café för att se om det var något att ha.
Jag går rätt på denhär

macchiato.jpg


Ingen aning om kaffet eller hantverket ännu men att ha en fyrgruppare i en by som har knappt 3400 innvånare är rätt ovanligt!

Jag återkommer när jag har undersökt närmare!
 

Pac

Maskindoktorn
En imponerande maskin! De måste satsa ordentligt! :)

Men, Hua, jag ser att det hänger mjölk kvar på skumröret... Tyvärr inget bra tecken på kaffe-kunskaperna. :(

Om du vill dem väl så nämn det för dem. Förutom att de får ett mer aptitligt utseende på ett i övrigt rent köksredskap(=maskinen) smakar den skummad mjölken bättre för nästa kund. :)
 

frX

Well-known member
Mmm, och inte lite mjölk heller. Undra varför man köper en så stor maskin? Jag är lite förundrad där..
 

lupoo

Well-known member
Vad säger Du sprkz, skall vi fråga om vi från "Borås avdelningen" får komma och jamma? Du och jag och Molarin på var sitt handtag och vi har ett kvar att låna ut till någon som vill jamma med oss :D
 

frX

Well-known member
Tja, varför inte ;) Det är min sambos vänninas storebror som äger stället (ja Bollebygd är litet) :)
 

Pac

Maskindoktorn
Låter riktigt roligt!! :)

Jag åker gärna en sväng och gör bort mig inför Er andra... :blush:

Keep me posted!!! :coffee:
 

lupoo

Well-known member
Tja, varför inte ;) Det är min sambos vänninas storebror som äger stället (ja Bollebygd är litet) :)
De var som tusan:eek:hmy: !Det där får Du ta och kolla upp, möjlighet till (home)barisatjam, motiv till maskinval, vad är det för bönor, och hur är kaffet???
 

frX

Well-known member
Jag beställde en cappuccino och här är min upplevelse:
Kaffet är Bergstrands "80% robusta och resten misc.. miscnågonting" (citerat av personalen) hantverket utfördes av en flicka som brydde sig mer om sitt eget utseende än att göra kaffe.
Avsaknad av tampning och något aggressiv mjölkskummning resulterade i en tunnsmakande cappucino med ett tak av skum (precis, ingen mjölk här inte). Upplevelsen var sådär..
Dock var inte ägaren där så jag hade ingen möjlighet att fråga ang jammet ännu!
 

Dunne

Well-known member
Vad jag vet så är Miscela kaffena tvärtom. 80% Arabica och 20% Robsuta. Och 7.3 är 70/30. Också vad jag förstår av texten om dom på deras webb.

Min erfarenhet av mycket robusta i blandningar är att det är skillnad på robusta och robusta. Scuro napoli som jag alltid har som exempel är 100% men ändå ganska så mild. del Doge som är 50/50 har en tuffare robusta sort som ger mer kraftighet än robustan i scuro.
 

lupoo

Well-known member
Jag beställde en cappuccino och här är min upplevelse:
Kaffet är Bergstrands "80% robusta och resten misc.. miscnågonting" hantverket utfördes av en flicka som brydde sig mer om sitt eget utseende än att göra kaffe.
Avsaknad av tampning och något aggressiv mjölkskummning resulterade i en tunnsmakande cappucino med ett tak av skum (precis, ingen mjölk här inte). Upplevelsen var sådär..
Dock var inte ägaren där så jag hade ingen möjlighet att fråga ang jammet ännu!
Modigt att vara "testpilot" RESPEKT:)
 

frX

Well-known member
Jag tror inte att dom visste blandningen rikigt, eller jo förhållandena mellan de olika bönorna men inte vilken som var vilken.
80% robusta på ett litet fik? Nä, det skulle inte fungera helt enkelt..
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,722
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp