Mörka partier i cappun

C

cj53x11

Guest
Hej,

Försöker lära mig den ädla konsten att få till en bra cappuccino, dessvärre går det inte helt smärtfritt. Under i stort sett alla mina försök får jag dessa mörka (brända?) partier när jag hällt klart. Varför?

Jag tycker att själva espresson ser helt ok ut innan jag slår i mjölken, som jag f.ö. häller mitt i koppen. Ska jag hälla annorlunda kanske?
 

treefinger

Well-known member
Gör du espresson före du skummar mjölken? Det ser ut som så tycker jag, eftersom creman ser lite krackelerad ut, som om den stelnat till lite. Om du testar att skumma mjölken före du gör espresson och sedan direkt häller mjölken i espresson när den blivit klar, då tror jag du kommer att få finare finish på din cappuccino.
 

treefinger

Well-known member
Helt riktigt, nog fungerar det, är väl kanske en smaksak. Jag upplever det som att creman blir smidigare och fylligare om man gör espresson sist. Det är väl inte riktigt samma problem när man skumma o skjuta shots samtidigt.

Längtar redan till HX :)
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,724
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp