Har försökt fråga på diverse nätbutiker där jag handlat kaffe utan att få svar. Provar här istället tänkte jag!
Varje gång jag har köpt espressobönor som visat sig vara ganska ljusrostade har jag haft jättesvårt att få till det bra. Smakar surt/syrligt vilket iofs är meningen i vissa fall. Men även creman är i mjäkigaste laget, och det smakar inte bra hur jag än försöker.
Beter sig helt annorlunda än tex la bomba eller waxholms krut eller någon annan espressoblandning.
Jag är långt ifrån erfaren "expert", men skillnaden blir så stor.
Är det helt enkelt så att det är enklare med mörkare espressobönor än ljusare?
/Jens
Varje gång jag har köpt espressobönor som visat sig vara ganska ljusrostade har jag haft jättesvårt att få till det bra. Smakar surt/syrligt vilket iofs är meningen i vissa fall. Men även creman är i mjäkigaste laget, och det smakar inte bra hur jag än försöker.
Beter sig helt annorlunda än tex la bomba eller waxholms krut eller någon annan espressoblandning.
Jag är långt ifrån erfaren "expert", men skillnaden blir så stor.
Är det helt enkelt så att det är enklare med mörkare espressobönor än ljusare?
/Jens