Just packat upp min Silvia!! Kom på 2 dar från Espressocoffeeshop.com! Verkar va ok på finaste malgraden på Braun-kvarnen för att fixa en schysst crema som en start. Får se om jag vill uppgradera senare... (precis som junkies går man väl mot starkare grejor m tiden Tänkte impa mä en premiär-art, men trycket är lite annorlunda än i min döa C3:a...... Blev kokt mjölk med Megabubblor på 20 sek. :-( Vet att jag såg en länk till hur man fixar schysst skum på Rancilio nånstans men hittar inte tillbaks. Någon?
/Pekka
Hela vägen! Något varv eller två räcker, fast det går att skruv längre utan att det blir mer styrka. Men om du är lite skraj för den kan du ju pröva att öppna mindre först och gradvis öka när du lär känna den
Jag brukar börja skumma ganska direkt efter bryggning, då har inte trycket i min Silvia hunnit maxa så då är det lite lugnare i början när man stretchar.
Vad kör du för kaffe då?
Om det är mycket crema som i en del robustablandningar kan det blir lite knivigt att få skummet att ta plats som du säger. En sak man kan tänka på är att creman brukar stelna till lite om man låter espresson vila medans man skummar, men det är bara att rotera koppen i luften lite, så att creman blandas runt och mjuknar
Kanske inte den bästa arten någonsin, men jag kände mig väldigt nöjd med tulpan/hjärta/rosettan. Underbar symmetri. Sedan kan jag inte låta bli att tänka på kurbits, när jag ser på den andra (egentligen första) hällningen. Inget jämnt, fint löv, men ändå vackert... Fortfarande vissa problem med att få mjäölken att blanda sig ordentligt vid skumningen...
Denna webbplats använder cookies för att hjälpa till att anpassa innehållet, skräddarsy din erfarenhet och hålla dig inloggad om du registrerar dig som medlem.
Genom att fortsätta använda den här webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.