Latte Art-bilder

GLC

Well-known member
Nice, ska inte hålla mig så mkt OT men är det cappu- eller lattestorleken på koppen? Skall visst finnas 3 st, espresso, cappu och latte av deras koppar.
 

doppio

Well-known member
Testat två cappus med plugg, lägger inte upp nån bild för den blev kass.
Men resultatet blev iallafall att mjölken blev riktigt bra, dock så var känslan i skumningen helt off. Ska ge det några försök till med en utvärdering efter det.
 

bsod

Well-known member
Nice, ska inte hålla mig så mkt OT men är det cappu- eller lattestorleken på koppen? Skall visst finnas 3 st, espresso, cappu och latte av deras koppar.

Detta är cappukoppen. Har även en lattekopp, men den är lite i klumpigaste laget tycker jag, eftersom godset är tjockt och och väger 420g utan dryck. och den rymmer nästan 3 dl. Med den runda formen blir det ngt bulkigt - nu ar jag väl iofs inte ngn lattemänniska direkt...

Cappun däremot är behändigare, lätt att hälla latteart i, och väger bara 240g. Rymmer ca 1,5 dl.

Espressokoppen har jag tyvärr inte, men den är gullig och bullig. Det får nog bli en sådan också vad det lider...:D
 

djneo

Well-known member
Här är bilden från igår.... Gillar speciellt hjärtat som blev lite kul form på en sida mot andra...

picture.php
 

demo

Well-known member
ja behöver eran hjälp grabbar!

Jag tycker ja får till bra skott och tycker mjölken ser tjock och fin ut.

de som hänt nu några gånger jag märkt när jag häller mjölken är att creman lixom känns som ett tunt lock på kaffet som flyter iväg så fort ja häller i mjölken.. och de JAG tror är att de är DET som är problemet som gör att de inte blir mönster och konturer till min art!

jag hoppas verkligen att nån förstår va ja menar.

Jag måste börja få till art nu. Jag vet inte vad jag gör för fel. om ja inte får hjälp här vet jag inte vart jag ska vända mig.
 

GLC

Well-known member
Om mjölken tar över creman så är mjölken för tjock. Det går att hälla art i bryggkaffe även om kontrasterna inte blir så stora. Crema kan underlätta men det går ändå. Vill du verkligen ha hjälp så filma när du skummar och när du häller så lovar jag att säga vad som blir fel.
 

demo

Well-known member
ska försöka göra de. Behöver verkligen nån som slår till mig och säger vad som är felet så ja inte går göra samma misstag om o om igen. jag e tacksam.
 

Agathorn

Well-known member
ja behöver eran hjälp grabbar!

Jag tycker ja får till bra skott och tycker mjölken ser tjock och fin ut.

de som hänt nu några gånger jag märkt när jag häller mjölken är att creman lixom känns som ett tunt lock på kaffet som flyter iväg så fort ja häller i mjölken.. och de JAG tror är att de är DET som är problemet som gör att de inte blir mönster och konturer till min art!

jag hoppas verkligen att nån förstår va ja menar.

Jag måste börja få till art nu. Jag vet inte vad jag gör för fel. om ja inte får hjälp här vet jag inte vart jag ska vända mig.

Något som jag fattade först efter ett tag är (min metod i alla fall), är att man ska hälla försiktigt med en stråle rakt ner i mjölken, alt. köra runt strålen lite också, för att sedan när du kommit 3/4 upp i koppen, volymmässigt, hälla lite snabbare i takt med att du börjar vicka mjölkkannan fram och tillbaka för att skapa rosettan (om det nu är en rosetta du gör).

Kolla på youtubevideos om du inte fattade någonting av det jag sa. Alt. lyssna inte på mig för jag snackar bara skit kanske ;)
 

Erhard

Well-known member
Liten, sned och vind. Men det tar sig! Mjölken blir eoner bättre med Silvian än med min gamla Gaggia Espresso med läskig plastpanarello.

DSC04287.JPG
 

Stefan Böna

Mr Microtext
...3/4 upp i koppen, volymmässigt, hälla lite snabbare i takt med att du börjar vicka mjölkkannan fram och tillbaka...

Glöm för all del inte att hålla kannans pip tämligen mycket närmare ytan i koppen i detta skede också... :)

//Stefan (som så längtar tillbaks till de dagar då det blev rosettor i varje kopp och inte bara bubblor som nu)
 

demo

Well-known member
aa tack för alla tips men jag har nog tittat på vareenda klipp som finns,

Och stefans videos tex har vart videor som jag kan utantill och tom sett i drömmen tror ja.

jag tycker jag gör EXAKT som de ska göras.. Jag måste nog göra en video så ni kan se.

ANtingen e de kannan, koppen eller själva hällningen...mjölken tror ja inte är för tunn iaf.
 

wesaft

Well-known member
Fick till två fina öglor som horn nästan, de drar sig nästan runt i en cirkel i hela koppen :)

attachment.php
 

Bilagor

  • Visconti.art.jpg
    Visconti.art.jpg
    86.6 KB · Visningar: 117

Stefan Böna

Mr Microtext
En sådan där wesaft är det svårt att vara missnöjd med. Hoppas du kan upprepa: det har inte jag lyckats med. Än... :)

//Stefan (som fortfarande inte får annat än tunn mjölk med skum på trots ett pluggat hål i munstycket)
 

bsod

Well-known member
Härligt wesaft, jag är inte heller där ännu...

Och, Stefan, jag fick betydligt bättre mjölk med annan vinkel på munstycket.
Kör lite tester med diskmedelsövning - då borde du hitta den magiska känslan igen!
 

wesaft

Well-known member
Kändes som en indirekt utmaning där Stefan :) om jag kunde göra om en.
Försökte göra en exakt kopia idag, blev lite tjockare skum så öglorna kunde inte svänga ut, men den blev fin ändå.

attachment.php
 

Bilagor

  • Visconti.art.2.jpg
    Visconti.art.2.jpg
    88 KB · Visningar: 145

Forumstatistik

Trådar
14,677
Inlägg
155,786
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp