La Pavoni skall ersättas.. mot en Rancilio Silvia

Gotlanning

Well-known member
Har nu efter någon vecka av tester med malningsgrader(malt hos butiken), skummningsträning, timing rengöring och isärtagande fixande med min La Pavoni kommit fram till att jag skall byta ut den mot en Rancilio Silvia.

De största skälen till detta är att det inte går att backspola den och iom detta så kan den ibland hålla tryck kvar som sen gör att den sprutar lite kaffe över bänken när man släpper handtaget, samt att jag verkligen inte kan lära mig att skumma mjölk med den :)

Några här som kan skriva lite om nackdelarna om Rancilio Silvia(om det finns några) samt om det finns någon risk att det går att byta min La Pavoni mot en sådan...

/Goltänningen
 
Senast ändrad:

attis

Well-known member
Nu har du ju redan bestämt dig men kanske kan vara på sin plats med tips ang kaffesprut. Väntar du 30 sek eller tar loss handtaget långsamt är det ingen risk för att det sprutar kaffe.

Sen har vissa pluggat igen ett av hålen i ångmusntycket (med tandpetare) och uppnått mycket bättre resultat när dom skummat mjölk.
 

Gotlanning

Well-known member
Har prövat långsamt, men den saken hjälper inte, dock vet jag, att om jag stänger av maskinen o väntar lite så fungerar det. lite irriterande dock när man skall göra flera stycken efter sig, då fungerar det inte.

Gällande att skumma mjölk så kan det ju vara en idé faktiskt, de skall ju finnas andra munstycken...
 

AndersL

Well-known member
Ingen idé att byta till enkelkokare eftersom det är ännu mer irriterande att vänta på att maskinen skall bli klar för ånga. Tar betydligt längre tid än att trycket i Pavonin ska släppa.

Skall jag uppgradera så är det dubbelkokare som gäller (HX funkar säkert också). Enda nackdelen är att den tar betydligt mer plats än en Pavoni och tar längre tid att värma upp.

Har ångpip med ett hål på min Pavoni och tycker det funkar bra. Jag tyckte dock även det funkade med org också.
 

Gotlanning

Well-known member
Blir det bättre med att köra ånga efter en dubbel om man kör med en PID?, finns det någon vettig dubbelkokare i samma prisklass?, som inte ser ut som en svart plastlåda?

En stor nackdel till som jag tycker är svårigheten att göra rent med vatten då man måste lyfta handtaget för att f igenom vatten, mot det faktum att man bara kan knäppa på RS:en vid rengöring av packning osv...


/Marcus
 

AndersL

Well-known member
Det låter som leva livet inte är något för dig. Tyvärr finns det inga dubbelkokare för vettiga pengar. Den billigaste jag vet är Ascaso Duo för 11000kr, som jag dock aldrig köpt eftersom en Expobar med pid kostar runt 13000kr från bellabarista.

Mitt tips är att försöka få tag i en beggad E61 HX för vettiga pengar.
 

Gotlanning

Well-known member
Haha, köper inte en maskin nu för 8000+, det ser ut att bli en RS, om en 4 år kanske en HX E61:a eller likvärdig,...

Har nog inte kunskapen at tköra en sådan maskin, o vet inte om Kvarnen jag har köpt räcker till det heller...

/Marcus
 

martink78

Well-known member
Haha, köper inte en maskin nu för 8000+, det ser ut att bli en RS, om en 4 år kanske en HX E61:a eller likvärdig,...

Ja, det är många som tror de har sitt missbruk under kontroll.. Du är inte den första här som trodde sig kunna vänta år på nästa uppgraderings-fix för att sedan trill dit på en 10k+ maskin nån vecka senare.. ;)
 

martink78

Well-known member
Går inte, Fick tillökning i familjen i Torsdags, så nu är vi tre munnar att mätta.. ;)

Grattis förresten!
Bra tillfälle att äska pengar till en vattenkokare med temperaturinställning, de är visserligen dyra men grymt bra när man skall göra välling (eller vill brygga kaffe i olika temperaturer, men det behöver man ju inte nämna).
Kan också vara bra att tänka rortorpump på den nya maskinen då vibrationspumparna lätt väcker bäbisar som sover.. Samma sak gäller kvarn, tänk på att den måste vara tyst..
 

Itzak

Member
Personligen tycker jag det är lättare att få bra skum med min La Pavoni än med en Silvia. För att inte tala om min Gaggia Classic. Trots att jag bytte till Rancillio-ångrör så fick jag inte till det alls... Sen har ju jag en Professional istället för en europiccola, och jag kan tänka mig att den har något bättre ångkapacitet då den har dubbelt så stor kokare.

När det kommer till rengöring tycker jag att min pavoni är lättare att rengöra, men kräver detta oftare (läs: varje körning), medan en halvautomatisk med backventil kan köra på en stund. Dock så bör ju denna köras med blindfilter då och då (läs: varje dag) och även en grövre rengöringsrunda som tar (totalt med dödtid) 30-40 min var 2-6 vecka (beroende på seriositet).

Gör man kaffe ofta så är en maskin med pump bekväm, och jag älskade verkligen min Classic. Men nu har jag svårt att leva utan själva kafferitualen med La Pavoni för att stilla mitt koffein-behov...
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,722
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp