Låg temp och preinfusion

Ante

Well-known member
Vad är det som skapar trycket på Dallan som gör att vattnet rinner ner på pucken?

Ha de´

/AA

Tyngdkraften antar jag, i och med att den är designad som den är. Så det blir väl ett näst intill obefintligt tryck på pucken under själva preinfusionen.

Lite svårt att hitta fakta om det men det är min gissning iaf.

dc_group.jpg
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Hmmm, borde det inte vara något som "trycker på"? Annars stannar väl det mesta av vattnet kvar i grupphuvudet... bubblar luften från PF upp i kokaren/grupphuvudet ovanför?:unsure:
 

Ante

Well-known member
Hmmm, borde det inte vara något som "trycker på"? Annars stannar väl det mesta av vattnet kvar i grupphuvudet... bubblar luften från PF upp i kokaren/grupphuvudet ovanför?:unsure:

Har svårt att tro att det är något utöver vattnet i bryggkokaren som trycker på, när man kör med pre-infusion så hör man bara ett klick från ventilen som öppnas sen är det helt tyst och stilla tills pumpen går igång.

Det jag har hittat är Bella Baristas "Closer Look" på den och där skriver dom..

"...It works by introducing a delay between the electrovalve opening and the pump switching on. Water passivley flows from the brew boiler to the puck, then the pump kiks in after the delay...."

Och vi snackar inga stora mängder vatten som rinner ut utan ca 30 ml
 

Tobiemme

Well-known member
spännande detta!
jag kör direkt upp med spaken – inget mellanjuck. så här funkar det på min maskin:
på tryckmätaren ser man att trycket först går upp till knappt 4 bar (dvs 3 i pucken). därefter kryper det långsamt upp till ca 7 bar på mätaren. efter 5 sek släpps det fulla trycket på och kaffe börjar droppa ur spoutsen.
 

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,764
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp