Light Head
Well-known member
Jag tror att det absolut viktigaste är att man lär sig att göra samma varje gång,, först då kan man börja ändra på sin teknik.
Så här gör jag ->
1. Maler kaffet, rätt ner i ett mått så att jag vet att det blir hyfsat lagom "för mycket" kaffe
2. Häller över det nymalda kaffet i ett dubbelkorg, dubbel sprout på pf
3. Fördelar kaffet med pekfinger (höger), försöker få det så jämt som möjligt även ute i alla kanter
4. Tampar mycket lätt, utan mothåll, med en helt platt alu Tamper som är något för liten...
5. Knackar lätt på pf för att knacka ner det kaffe som pressats upp i kanterna på korgen iom för liten diameter på tamper
6. Placerar pf på min tampermatta och tampar relativt hårt
7. Snurrar på tamper för att minimera lösa kaffekorn
8. Monterar och drar ett skott
9. Kör ca 18-22 sekunder, siktar på 6cl. Det blir 4-7, då jag avbryter när jag tror att det är lämpligt. (Har ännu inte lärt mig hur "mussvansarna" skall se ut)
Vad blir resultatet? Hyfsat jämnt, med bra kraft i smakerna. Eventuellt tampar jag något för hårt i bland och får fram lite för mycket beska, eller andra smaker som kan ta över lite. Har märkt att jag i vissa skott, Circi vit, får fram en tydlig smak av lakritsrot.
Jag knackar!
Har ännu aldrig testat naket pf, och tror att det kommer lära mig att ytterligare få jämnt resultat.
Så här gör jag ->
1. Maler kaffet, rätt ner i ett mått så att jag vet att det blir hyfsat lagom "för mycket" kaffe
2. Häller över det nymalda kaffet i ett dubbelkorg, dubbel sprout på pf
3. Fördelar kaffet med pekfinger (höger), försöker få det så jämt som möjligt även ute i alla kanter
4. Tampar mycket lätt, utan mothåll, med en helt platt alu Tamper som är något för liten...
5. Knackar lätt på pf för att knacka ner det kaffe som pressats upp i kanterna på korgen iom för liten diameter på tamper
6. Placerar pf på min tampermatta och tampar relativt hårt
7. Snurrar på tamper för att minimera lösa kaffekorn
8. Monterar och drar ett skott
9. Kör ca 18-22 sekunder, siktar på 6cl. Det blir 4-7, då jag avbryter när jag tror att det är lämpligt. (Har ännu inte lärt mig hur "mussvansarna" skall se ut)
Vad blir resultatet? Hyfsat jämnt, med bra kraft i smakerna. Eventuellt tampar jag något för hårt i bland och får fram lite för mycket beska, eller andra smaker som kan ta över lite. Har märkt att jag i vissa skott, Circi vit, får fram en tydlig smak av lakritsrot.
Jag knackar!
Har ännu aldrig testat naket pf, och tror att det kommer lära mig att ytterligare få jämnt resultat.
Senast ändrad: